Astfel, câteva zeci de timișoreni s-au adunat azi dimineaţă la sediul Mitropoliei Banatului şi au cerut să fie primiți în audienţă de ÎPS Nicolae. Oamenii îl susţin pe preotul Mircea Cricovean şi spun că nu poate fi vorba de niciun fel de “management defectuos”.
“De când a venit el preot am făcut gardul la cimitir, am pus căldură în biserică”, explică unul dintre credincioşi. Răspunsul lui ÎPS Nicolae a fost acela că acest caz va fi discutat în ședința eparhială din data de 31 martie.
Miza scandalului: un imobil
Scandalul, izbucnit la una dintre cele mai vechi parohii ale oraşului, Fabric, înfiinţată în urmă cu aproape 200 de ani, a pornit de la un imobil, care a funcţionat o perioadă ca şcoală, redobândit anul trecut de parohie în urma unui proces îndelungat.
Arhiepiscopia Timişoarei a cerut parohiei să încheie un contract de comodat sau unul de închiriere la un preţ derizoriu, pe o durată de 50 de ani sau nedeterminată şi cu accordul ca viitorul Protopopiat Timişoara II, ce ar urma să administreze imobilul, să-l poată subînchiria după bunul plac. Preotul Cricovean s-a împotrivit deciziei.
Prin urmare, susțin enoriașii, conducerea Arhiepiscopiei a dispus mutarea lui la parohia din Calea Martirilor pe motiv de "managementu defectuos".