Trecerea STS la MAI, adoptată tacit de Camera Deputaţilor. Ponta susține că Băsescu vrea să-i asculte pe cei care sună la 112

Trecerea STS la MAI, adoptată tacit de Camera Deputaţilor. Ponta susține că Băsescu vrea să-i asculte pe cei care sună la 112

Proiectul de lege prin care STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut prin adoptare tacită de Camera Deputaţilor.

UPDATE 16.00: Premierul Victor Ponta a declarat marţi că sistemul 112 trebuie să se afle în coordonarea operativă a Departamentului pentru situaţii de urgenţă şi că doar în România acest sistem este la Preşedinţie 'ca să ştie Traian Băsescu ce vorbim noi la telefoane'. 'Unde se va afla sistemul 112 va decide Parlamentul. Sunt şef al Guvernului şi nu pot să comentez în niciun fel ce decide Parlamentul. În continuare cred, dincolo de disputele politice cu domnul Băsescu, dispute care vor exista cât va fi în funcţie, că dânsul în afară de asta nu ştie să facă altceva, cred că sistemul 112 trebuie să se afle în coordonarea operativă a Departamentului pentru situaţii de urgenţă, cel condus de domnul Arafat. Cum vom ajunge la această organizare în condiţiile unui domn Băsescu care va contesta, va ţipa, va minţi, va spune că afectăm sistemul. Nu îl afectăm. 112 este peste tot în Europa la Ministerul de Interne sau la Ministerul Apărării, nu e nicăieri la Preşedinţie, numai în România e la Preşedinţie ca să ştie domnul Băsescu ce vorbim noi la telefoane', a spus Ponta la Palatul Parlamentului. Proiectul de lege a fost iniţiat de PSD şi se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de act normativ.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - a fost depăşit. Proiectul urmează să intre şi în dezbaterea Senatului.

Ne puteți urmări și pe Google News