Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 15 octombrie. Temperaturile reci pun stăpânire pe sudul țării. Românii trebuie să dea drumul la căldură
Prognoza meteo, 15 octombrie. Temperaturile reci pun stăpânire pe sudul țării. Românii trebuie să dea drumul la căldură

Prognoza meteo, 15 octombrie. Temperaturile reci pun stăpânire pe sudul țării. Românii trebuie să dea drumul la căldură

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 15 octombrie. Precipitațiile vor continua să se manifeste în diverse zone ale țării. Temperaturile vor fi deosebit de reci, cu precădere în jumătatea de sud a României.

Vremea, vineri, 15 octombrie, va fi deosebit de rece având în vedere specificul lunii octombrie. Temperaturile vor fi scăzute în special în sudul țării. Cerul va fi, în mare parte a zilei, noros. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, iar în regiunile sudice vântul va înregistra viteze de 45-55 de km/h.

Pe arii relativ extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului și izolat în restul țării se vor manifesta precipitații. În Oltenia, Muntenia și local în Banat și Dobrogea, cantitățile de apă vor depăși 15-20 de l/mp, iar pe arii restrânse se vor acumula peste 35 de l/mp. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, precipitațiile vor lua forma lapoviței și/sau a ninsorilor.

Temperaturile minime vor varia între 4 și 12 grade Celsius. Valorile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade Celsius. Izolat, se vor raporta condiții de ceață. Presiunea atmosferică va scădea.

Vânt și ploi în București

Vremea, vineri, în București, va continua să fie rece. Rafalele de vânt se vor intensifica și vor atinge viteze de 45-55 de km/h. Pe perioade scurte de timp, va ploua, iar cantitățile de apă vor fi, prin acumulare, de 15-20 de l/mp.

Temperatura minimă va varia între 7 și 9 grade Celsius. Valoarea termică maximă va fi se aproximativ 10 grade Celsius. Presiunea atmosferică va scădea.

Lapoviță și ninsoare la munte

În zonele montane, cerul va fi în mare parte noros. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, iar pe creste vântul se va intensifica.

În Carpații Meridionali și de Curbură se vor manifesta precipitații, care la altitudini mari vor lua forma lapoviței și/sau a ninsorii. Cantitățile de apă vor depăși, pe arii restrânse 30-35 de l/mp. În restul lanțurilor muntoase, înnorările vor fi temporare, iar aversele vor acumula cantități slabe de apă.

Temperatura aerului se va menține la valori comparabile cu cele din ziua anterioară și vor fi specifice unei perioade foarte reci, potrivit prognozei meteo.