Evenimentul Zilei > Justitie > Procurorul general, Tiberiu Niţu: Dosare importante vor fi trimise în instanţă. Ancheta privind decesul lui Ionuţ este la final
Procurorul general, Tiberiu Niţu: Dosare importante vor fi trimise în instanţă. Ancheta privind decesul lui Ionuţ este la final

Procurorul general, Tiberiu Niţu: Dosare importante vor fi trimise în instanţă. Ancheta privind decesul lui Ionuţ este la final

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că Parchetul instanţei supreme pregăteşte trimiterea în judecată a mai multor dosare importante, unul dintre acestea fiind cel privind decesul lui Ionuţ Anghel, după ce a fost muşcat de câini.

Tiberiu Niţu a spus, după prezentarea bilanţului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie lucrează constant în dosarele mari pe care le instrumentează şi în curând va sesiza instanţele de judecată cu dosare importante.
Niţu a arătat că dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă în cazul lui Ionuţ Anghel este aproape de finalizare, în acest caz urmând ca în scurt timp să fie sesizată instanţa de judecată. Întrebat în legătură cu dosarul privind cauzele accidentului aviatic din Apuseni, în urma căruia două persoane au murit, Tiberiu Niţu a spus că procurorii Secţiei parchetelor militare lucrează sistematic la acest caz.
Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a precizat că, în dosarul privind accidentul din Apuseni, anchetatorii au făcut solicitări la numeroase instituţii publice, au audiat până în prezent 20 de persoane, unele fiind din zona accidentului, iar dacă va fi cazul, vor fi chemate şi persoane cu funcţii de conducere. "În acest dosar se fac cercetări, ancheta continuă cu ritmicitate. Am dat comunicate de presă şi vă vom informa cu privire la acest caz. Când procurorii militari vor considera că ancheta a ajuns în stadiul în care pot şi este necesară prezenţa acelor persoane importante şi audierea lor se impune în acheta respectivă", a răspuns Niţu, întrebat când vor fi audiaţi în acest dosar actuali şi foşti demnitari.
Dosarul privind decesul lui Ionuţ Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013, de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, care fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: