Evenimentul Zilei > Actualitate > „Procurorul” Antonescu n-are probe
„Procurorul” Antonescu n-are probe

„Procurorul” Antonescu n-are probe

O scrisoare din martie a lui Andrei Chiliman pentru şeful PNL demontează "rechizitoriul" mazilirii sale.

O scrisoare pe care Andrei Chiliman i-a trimis-o lui Crin Antonescu la sfârşitul lunii martie anulează "rechizitoriul" întocmit de preşedintele PNL pentru mazilirea şefului filialei Bucureşti.
Din scrisoarea, publicată pe blogul jurnalistului Alecu Racoviceanu, reiese clar că "acuzatul" nu a negociat candidaturile în sectoare peste capul şefului de partid.
Din contră, Chiliman îi cerea lui Antonescu să aibă grijă cum negociază şi îl sfătuia să nu accepte paritatea de 1 la 1 în Capitală. În aceste condiţii, cu greu poate fi acuzat că a cedat în faţa pretenţiilor PSD.
Reproş
În scrisoarea datată 31 martie, şi citită de Chiliman în şedinţa conducerii PNL din 2 aprilie, el avertiza că PNL este pe primul loc în opţiunile bucureştenilor, cu cel puţin cinci procente în faţa PSD-iştilor.
"Din păcate, ca efect al modului în care decurg negocierile conduse de dvs, PNL riscă să ocupe abia a treia poziţie ca număr şi ca importanţă ale mandatelor de primar şi consilier local şi general", i-a scris Chiliman lui Antonescu.
O altă scrisoare, din septembrie 2011, dovedeşte că Andrei Chiliman susţinea candidatura lui Rareş Mănescu la sectorul 6, ba chiar cerea ca PNL să impună în faţa PSD candidaţi în sectoarele 3 şi 6.
Citiţi şi:

  • Andrei Chiliman: Voi anunța după Paște dacă plec sau nu din PNL
  • Victor Ponta: USL susține uninominalul pur