Evenimentul Zilei > Politica > Probleme pentru Opoziție chiar înainte de campanie. Problema la care nimeni nu s-ar fi gândit. Cifrele care prevestesc dezastrul
Probleme pentru Opoziție chiar înainte de campanie. Problema la care nimeni nu s-ar fi gândit. Cifrele care prevestesc dezastrul

Probleme pentru Opoziție chiar înainte de campanie. Problema la care nimeni nu s-ar fi gândit. Cifrele care prevestesc dezastrul

Situație bizară în Diaspora. Cu numai câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, românii care se află în Diaspora nu par prea dornici să voteze pentru alegerea președintelui României.

Doar 11 mii de români s-au înscris pentru a putea vota în străinătate şi mai au doar o lună la dispoziție pentru a face demersurile necesare.

Până acum, potrivit site-ului votstrainatate.ro, aproximativ 5.800 de cereri pentru vot la secții de votare din diaspora și aproape 5.300 pentru vot prin corespondență.

Președintele AEP este de părere că  cifrele sunt îngrijorătoare dat fiind faptul că  în Diaspora trăiesc aproximativ 5 milioane de români.

La alegerile europarlamentare au votat în diaspora peste 380.000 de români și mulți alții s-au plâns că nu au putut vota din cauza unei organizări proaste.

Dacă se păstrează același ritm de înregistrare pentru votul din diaspora înseamnă că la alegerile prezidențiale din noiembrie vom avea parte de aceleași cozi, se plânge președintele AEP.

Termenul-limită pentru înregistrare este 11 septembrie și aceasta este singura modalitate de a evita aglomerația din secțiile de vot, scrie Digi24.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.