Preşedintele Asociaţiei “Cuţu Cuţu”, Marcela Pâsla, i-a prezentat primarului general o listă cu peste 120.000 de semnături, 80.000 fiind în Bucureşti, acestea fiind pentru sterilizarea câinilor.
“Respingem orice demers prin care câinii ar putea fi eutanasiaţi. Vrem ca animalele să fie sterilizate, iar dacă acest lucru se va desfăşura într-un program riguros, în cinci ani de zile nu vom mai avea câini pe stradă”, a declarat preşedintele Asociaţiei “Cuţu Cuţu”, Marcela Pâsla, luni, la o întâlnire organizată la Primăria Capitalei
În Capitală, sunt între două şi trei mii de femele nesterilizate
Directorul Autorităţii pentru Protecţia Animalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Robert Lorentz, a precizat că până în luna Mai ar putea fi sterilizaţi şi cei mai puţin de 20% care nu au fost în acest program, iar PMB va deschide un adăpost de dimensiuni medii pentru câini agresivi.
“Potrivit evidenţelor cabinetelor sanitar-veterinare, în Capitală sunt aproximativ 40.000 de câini sterlizaţi şi vaccinaţi. În prezent, sunt între două şi trei mii de femele nesterilizate”, a explicat şeful Autorităţii.
Dezbatere publică pe 10 ianuarie
Organizaţiile nonguvernamentale pentru protecţia animalelor cer în 10 ianuarie o dezbatere publică privind situaţia câinilor de rasă comună, acţiunea fiind programată cu o zi înainte de a fi dezbătut proiectul de către Curtea Constituţională.
Mai mult, reprezentanţii ONG-urilor spun că în adăposturi pot fi duşi câinii agresivi şi şefii de haită, ceilalţi putând fi lăsaţi liberi.
Asociaţia “Cuţu Cuţu” a adunat 36.900 de semnături împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân.
Pe de ală parte, el a spus că numărul reclamaţiilor privind agresivitatea câinilor a scăzut simţitor, fiind primite doar 10-15 telefoane sau scrisori în acest sens.
Directorul Administraţiei pentru Protecţia Animalelor a mai spus că de unde la început foarte multă lume susţinea ideea eutanasierea animalelor în ultima perioadă opiniile acestora s-au schimbat astfel că judeţe precum Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu s-au pronunţat împotriva uciderii câinilor şi chiar primarul Cristian Poteraş a trimis o precizare în acest sens, susţinând programul de sterilizare.
Citiţi şi: