Pagina de Media informează că cererea Pro TV de finanțare pentru noul sezon din „Vlad” a fost aprobată de Comisia Națională de Prognoză, cea care se ocupă de administrarea schemei de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice. Postul din Pache va primi 4,2 milioane de lei, o sumă apropiată de cele 5,4 milioane pe care le ceruseră.

În plus, conform sursei citate, Pro TV a mai solicitat un ajutor de 2,2 milioane de lei pentru un serial pe care îl pregătește, „Profu”. Atât „Profu”, cât și „Vlad” sunt producții internaționale ale căror drepturi de producție au fost cumpărate.

Proiectul inițiat de Guvern de care profită acum Pro TV a fost lansat cu intenția de a ajuta companiile care au ca principal obiect producția cinematografică. Pentru a îndeplini acest criteriu, Pro TV și-a schimbat obiectul de activitate din „activități de difuzare a programelor de televiziune” în „activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune”. Astfel, postul din Pache a reușit să obțină inclusiv finanțări pentru producția unui episod special de Crăciun din „Las fierbinți”, dar și pentru un proiect cu numele Sharks.