Privatizarea CFR Marfă. Se stabilesc obligaţiile consultantului care va gestiona procesul

Privatizarea CFR Marfă. Se stabilesc obligaţiile consultantului care va gestiona procesul

Procesul de privatizare a companiei CFR Marfă se află în stadiul finalizării caietului de sarcini, care să conţină criterii şi obiective pentru consultantul ce urmează să fie ales, consultant care va trebui să propună şi varianta de privatizare.

"Procesul de privatizare este la stadiul finalizării noului caiet de sarcini care să conţină criterii şi obiective pentru consultantul ce urmează să fie ales, consultant care va trebui să propună şi varianta de privatizare", a declarat fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu.

În ceea ce priveşte masterplanul de transport, Mănescu a precizat că acesta este într-o fază finală, lucrându-se pe ''detaliile cerute de Jaspers şi de Comisia Europeană consultantului AECOM''.

"Din masterplanul de transport reies foarte clar obiectivele şi, în baza acestora, modul în care proiectele prioritare pentru România vor fi alese. De asemenea, sunt foarte bucuroasă că în masterplanul de transport au fost introduse foarte multe din proiectele importante care erau sub semnul întrebării, proiecte precum cel al reabilitării-modernizării aeroportului Baia Mare'', a subliniat aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Big-brother

În cadrul Ministerului Transporturilor va funcţiona, din luna martie, un departament care va avea rolul de a supraveghea şi monitoriza permanent companiile din subordine cu management privat, astfel încât statul să îşi poată apăra interesele, a mai arătat Ramona Mănescu.

"Acest mecanism va funcţiona ca un departament în interiorul ministerului. Se va numi Unitatea de Supraveghere a Implementării Guvernanţei Corporative. Toate documentele pentru ca această unitate să funcţioneze sunt pregătite şi mă aştept ca la începutul lunii martie această unitate să existe deja şi să funcţioneze în minister", a explicat fosta șefă de la Transporturi.

În cursul dimineţii de miercuri, miniştrii liberali Mariana Câmpeanu, Eugen Nicolăescu, Gigel Ştirbu, Ramona Mănescu, Mihai Voicu, Lucia Varga şi Cristian David s-au prezentat la Palatul Victoria, unde şi-au dat demisiile din funcţii, după ce, marţi seară, conducerea PNL a anunţat ieşirea de la guvernare.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, va asigura interimatul la Ministerul Transporturilor