Evenimentul Zilei > International > Prinţul Philip, operat din cauza unei artere blocate
Prinţul Philip, operat din cauza unei artere blocate

Prinţul Philip, operat din cauza unei artere blocate

Ducele de Edinburg, soţul reginei Elisabeta a II-a, a fost operat în urma unor dureri de piept, a anunţat vineri seară Palatul Buckingham, potrivit rtv.ro

Prinţul Philip, în vârstă de 90 de ani, a fost internat la spitalul Papworth din Cambridge (sud-estul Marii Britanii). Ducele de Edinburg a fost operat "cu succes" din cauza blocajului unei artere coronare, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat difuzat în această seară.
Chirugii i-au introdus cu succes un "stent coronarian", un tub inserat în arteră pentru a o dilata şi a remedia obstrucţia, o intervenţie "foarte puţin invazivă", a subliniat Palatul în comunicat. Prinţul Philip va "rămâne internat pentru o scurtă perioadă de timp", conform aceleiaşi surse.
Familia regală petrece Crăciunul la rezidenţa din Sandringham, situată în apropiere de Cambridge. Spitalul din Papworth este specializat în probleme cardiologice.
Prinţul Philip, care şi-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare în iunie, s-a căsătorit cu Elisabeta în 1947. O persoană foarte activă – participă la toate călătoriile oficiale şi patronează peste 800 de asociaţii -, soţul reginei şi-a redus recent ritmul de activitate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News