Evenimentul Zilei > Justitie > Părinţii Mădălinei Manole cer judecătorilor redeschiderea dosarului sinuciderii cântăreţei
Părinţii Mădălinei Manole cer judecătorilor redeschiderea dosarului sinuciderii cântăreţei

Părinţii Mădălinei Manole cer judecătorilor redeschiderea dosarului sinuciderii cântăreţei

Părinţii cântăreţei Mădălina Manole, Eugenia şi Ion Manole, au contestat la Tribunalul Bucureşti ancheta clasată în dosarul sinuciderii fiicei lor. Ei vor redeschiderea acestui dosar. Este pentru a doua oară când familia Manole contestă la Tribunal anchetele criminaliştilor. Primul termen din acest proces a fost stabilit la 10 octombrie 2012.

Prim-procurorul Parchetului Capitalei, Remus Budăi, a decis, la 28 august 2012, închiderea dosarului sinuciderii cântăreţei Mădălina Manole. În acest dosar au fost audiaţi bioenergoterapeut cântăreţei, iar procurorii au decis o expertiză grafică privind biletul de adio al vedetei. Decizia procurorilor poate fi contestată, la Tribunalul Bucureşti, de părinţii Mădălinei Manole. Magistratul a respins o plângere făcută de părinţii fostei vedete, Eugenia şi Ion Manole împotriva deciziei de neînceperea urmăririi penale, din datad e 12 iulie, în cazul lui Petru Mircea, a Mariei Mircea şi a Bertei Slav pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii Mădălinei Manole, pe numele real Anca Magdalena Mircea. "Fără dubiu, în cauză nu a fost săvârşită o infracţiune de omor"
„Astfel, în legătură cu stabilirea dacă decesul numitei Anca Magdalena Mircea a intervenit ca urmare a unei sinucideri sau a unei infracţiuni de omor apreciez că nu se mai impun explicaţii suplimentare prin raportare la faptul că însăşi instanţa, prin sentinţa de retrimitere a cauzei la procuror, a constatat că, în legătură cu acest aspect, concluzia sinuciderii a fost stabilită în mod legal şi temeinic. De altfel şi procurorul de caz, prin rezoluţia din 12 iulie 2012, a reluat în mod temeinic toate aspectele din care rezultă, fără dubiu, că în cauză nu a fost săvârşită o infracţiune de omor. Ceea ce instanţa a cerut prin suplimentarea cercetărilor a fost stabilirea faptului dacă anumite persoane aflate în anturajul victimei au putut-o determina să se sinucidă sau i-au înlesnit sinuciderea”, arată Remus Budăi în decizia de clasare a dosarului.
Mai multe detalii această anchetă în articolul Sinuciderea Mădălinei Manole, anchetă clasată. „Faptele unor persoane audiate în dosar sunt susceptibile a fi interpretate extrajudiciar”
Dosarul a mai fost la Tribunal
Este a doua oară când părinţii Mădălinei manole cer judecătorilor redeschiderea dosarului. În 19 ianuarie 2011, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor în cazul decesului Mădălinei Manole şi continuarea cercetările faţă de Cristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul cu care s-a sinucis cântăreaţa. Soluţia dispusă atunci a fost infirmată de Tribunalul Bucureşti în 27 iunie 2011, instanţa considerând că în mod legal şi temeinic procurorul a reţinut că moartea Mădălinei Manole a fost consecinţa unui act suicidal, "însă se impunea a fi efectuate cercetări din care să rezulte, fără putinţă de tăgadă, faptul că actul suicidal nu a fost determinat ori înlesnit de vreo persoană. Decizia a fost contestată la Tribunalul Bucureşti de părinţii Mădălinei Manole, care au solicitat retrimiterea dosarului la procurori, pentru reluarea anchetei privind infracţiunea de omor în cazul fiicei lor.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: