Primul televizor fara fir

Primul televizor fara fir

Aparatul a fost lansat saptamana trecutade Samsung la Consumer Electronics Show din Las Vegas.

Nici nu se dezmeticeau bine americanii dupa chefurile de Anul Nou, ca organizatorii targului Consumer Electronics Show (CES), desfasurat intre 8 si 11 ianuarie, se si puneau pe aranjat standurile in Las Vegas.

Traditionalele premii acordate de publicatia on-line CNET.com cu ocazia targului constituie un reper stabilit de profesionisti in ceea ce priveste „mersul pietei” din acest an.

Cei mai buni

Ne puteți urmări și pe Google News

In categoria „Receptoare TV”, primul televizor fara fir din lume a luat un premiu de la CNET. Aparatul produs de Samsung vine cu o statie de baza care accepta conexiuni de la alte dispozitive audio-video si transmite fara fir semnalul catre panoul cu plasma de 58 de inchi (147 cm), prin standardul 802.11n.

Deci, mai scapam de ceva fire si avem semnal TV de calitate. Pretul? In jur de 5.000 de dolari... La categoria „Best in Show” s-a evidentiat playerul LG BH100, primul capabil sa reproduca ambele formate noi de DVD: Blu-ray si HD-DVD. Asa cum anuntase compania coreeana LG, aparatul este compatibil cu cele doua discuri, indiferent de producator.

Din februarie, gadgetul va putea fi cumparat in SUA cu 1.200 de dolari. Si Samsung a lansat la CES playerul Blu-ray BD-1200. In domeniul camerelor video, CNET a remarcat modelul Sony HDR-HC7, pregatit pentru standardul de culoare xvYCC (reproduce de 1,8 ori mai multe culori decat RGB).

Aparatul este recunoscut pentru performantele sale pe MiniDV. Playerul este dotat cu procesorul Hollywood Quality Video (HQV), similar celor utilizate de studiourile de la Hollywood pentru productie.

Desi va fi disponibil numai in SUA, aparatul Verizon Wireless V Cast Mobile TV a iesit castigator in categoria „Telefoane mobile, PDA-uri”. Gratie semnalului special UHF, aparatul ofera programe de televiziune in tranzit, alaturi de comunicatii 3G.

Lansari

Dash Navigation Dash Express

Caracteristici: unitate GPS pentru automobile; conectivitate cu dublu sens - acces la alte unitati Dash; date de trafic (inclusiv istoric) programate in memorie; cautare prin Yahoo Local, pentru acces rapid la puncte de interes din zona; cautarea benzinariilor dupa pret si a cinematografelor dupa orele de rulare a filmelor. Disponibilitate: in februarie in SUA, pret neanuntat.

SanDisk Sansa Connect

Caracteristici: player MP3 cu posibilitate de conectare la retele fara fir; standard 802.11 g; orice piesa muzicala poate fi cumparata de la orice serviciu on-line de acest gen; memorie Flash de 4 GB si slot pentru card SD; ecran color de 2,2 inchi (5,5 cm); fara redare video. Disponibilitate: din martie in SUA, 250 $.

Samsung BlackJack SGH-i670

Caracteristici: telefon mobil inteligent; sistem de operare Windows Mobile 5.0; tastatura QWERTY integrata; ecran QVGA; Bluetooth; camera foto de 1,2 MP; memorie 64 MB si slot pentru MicroSD; player MP3 si video. Disponibilitate: SUA (in jur de 400 $).

LG DP781

Caracteristici: player DVD portabil; ecran mobil rotitor; panou de comanda activat tactil; mufe de iesire audio si video pentru conectare la televizor; functie USB Media Host care suporta formatele MP3, WMA, JPEG etc. Disponibilitate: neanuntata inca.