Primul deces de gripă nouă în Hunedoara

Primul deces de gripă nouă în Hunedoara

Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a anunţat astăzi că un bărbat în vârstă de 51 de ani, din oraşul Brad, a decedat după ce s-a prezentat la spital cu simptome de gripă nouă.

Bărbatul s-a internat duminică la Spitalul "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara şi a încetat din viaţă în noaptea următoare.

La internare, medicii i-au prelevat probe, trimise spre analiză la Bucureşti, iar rezultatul acestora a arătat astăzi că bărbatul era infectat cu virusul AH1N1.

"Cauza decesului este încă neclară. Nu se poate spune dacă a decedat din cauza gripei noi sau dintr-o altă cauză. Reanalizăm toate datele legate de acest caz şi abia după aceea vom putea trage o concluzie clară", spune directorul DSP Hunedoara, Dumitra Ştefan.

Ne puteți urmări și pe Google News

În judeţul Hunedoara se mai înregistrează cinci cazuri de gripă porcină confirmate, însă, conform reponsabililor DSP, pacienţii se simt bine, în cazul lor tratamentele antivirale având efectele dorite.

Trei cazuri de gripă porcină într-o săptămână, la Iaşi

Numărul de cazuri confirmate de gripă de tip AH1N1 a ajuns la 14 în Iaşi. Numai în ultima săptămână Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat trei cazuri noi de îmbolnăvire.

"Cele trei persoane adulte prezintă o formă uşoară de gripă de tip nou iar evoluţia stării de sănătate este foarte bună, tratamentul cu antivirale a fost urmat la domiciliu", a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

În timp ce gripa de tip AH1N1 face tot mai multe victime, numărul de viroze respiratorii se află în scădere la Iaşi. Astfel, în săptămâna 31.01 - 06.02.2011, în judeţ au fost înregistrate 7.274 cazuri de viroze, cu 588 mai puţine faţă de săptămâna anterioară, şi 2.321 cazuri de pneumonii, faţă de 2.369 la ultima raportare.

La nivel naţional au fost confirmate, până acum, 45 de îmbolnăviri. De la începutul anului s-au înregistrat şi cinci decese, dintre care două decese în Bucureşti (la pacienţi de 55 şi 33 ani) şi câte un deces în judeţele Brăila (la un pacient de 37 ani), Alba (la un pacient de 15 ani) şi în Hunedoara (51 ani).

Majoritatea deceselor s-a înregistrat la persoane care aveau boli asociate, ca de exemplu obezitate, boli pulmonare sau cardiovasculare.