Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul caz de gripă porcină din acest sezon
Primul caz de gripă porcină din acest sezon

Primul caz de gripă porcină din acest sezon

Primul caz de gripă porcină din acest an a fost confirmat la un copil în vârstă de trei ani, din Călăraşi.

Starea de sănătate a copilului este însă foarte bună. „Nu a avut nevoie de internare. Nu ştim însă de unde a luat virusul. Nici părinţii şi nici copilul nu au fost în afara ţării şi nu au intrat în contact cu alte rude venite din străinătate”, a explicat medicul epidemiolog Geza Molnar, consilier în Ministerul Sănătăţii.
Cazul depistat în România este al 40-lea din Europa în acest sezon gripal. „Nu există pericol de pandemie iar situaţia epidemiologică este normală. În plus, nu avem creşteri la infecţiile respiratorii acute”, a declarat ministrul Sănătaţii, Cseke Attila.
Ultimele date oficiale arată că peste 184.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei de sezon în primele zile de la demararea campaniei de vaccinare antigripală gratuită, pe 1 noiembrie. Dintre acestea, peste 45% au fost persoane cu vârsta de peste 45 de ani.


Citiţi mai multe despre epidemia de gripă porcină din România AICI.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.