Evenimentul Zilei > International > Primele rezultate din Turcia. Erdogan, victorie ZDROBITOARE
Primele rezultate din Turcia. Erdogan, victorie ZDROBITOARE

Primele rezultate din Turcia. Erdogan, victorie ZDROBITOARE

Au apărut primele sondaje la referendumul din Turcia. Voturile în favoarea modificării Constituției Turciei care i-ar oferi președintelui Recep Tayyip Erdogan prerogative sporite reprezintă 63% din voturile exprimate după numărarea a aproape un sfert din buletine, a transmis duminică postul NTV, informează România TV.

Opozanții reformei erau creditați cu un procent de 36,8% după numărarea a 25% din voturi, relatează AFP. Peste 55 de milioane de turci cu drept de vot au fost chemați la urne pentru a spune "da" sau "nu" în privința unei reforme constituționale în 18 puncte care ar institui un sistem prezidențial cu puteri ample în locul actualului model parlamentar.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost cel mai mare promotor al reformei, pe care o consideră necesară pentru a obține o mai mare stabilitate și a garanta astfel mai eficient creșterea economică și securitatea. Atât Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP, de guvernământ), cât și Mișcarea Acțiunii Naționaliste (MHP, dreapta) au susținut reforma, în timp ce opoziția social-democrată și cea prokurdă au respins-o. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: