Lamborghini pregăteşte lansarea modelului Gallardo LP550-2.

Mai multe imagini cu viitoarea ”bestie” construită la Sant'Agata Bolognese, care, cel mai probabil, ţinând cont de calitatea lor, au fost realizate în şedinţa foto dedicată prezentării oficiale, şi-au făcut, astăzi, apariţia pe internet.

Informaţiile oferite de constructorul italian cu privire la acest model sunt minime, dar, dacă ar fi decriptăm codul ataşat numelui, cu ajutorul ”cheii Lamborghini”, atunci putem trage o concluzie interesantă.

Maşina va fi echipată cu un motor de 550 de cai-putere (o versiune a cunoscutului V10 de 5.2 litri) şi cu tracţiune 2×4 (pe puntea spate), aceasta din urmă constituind o premieră pentru gama Gallardo – coupe şi spyder – care beneficiază de transmisie integrală.

Emisii poluante mai mici

Teoretic, prin adoptarea unei singure punţi motrice, Lamborghini reduce greutatea maşinii şi, în consecinţă, coboară nivelul consumului şi al emisiilor de dioxid de carbon.

Celebra casă italană, aflată în portofoliul grupului Volkswagen, şi-a propus să micşoreze cu 35 %, până în 2012, cantitatea de dioxid de carbon emisă de gama sa.
 

Mai multe imagini în Galeria Foto.