Evenimentul Zilei > Justitie > Primele condamnări în dosarul de corupţie al primarului din Jilava. Şpăgile erau de sute de mii de euro
Primele condamnări în dosarul de corupţie al primarului din Jilava. Şpăgile erau de sute de mii de euro

Primele condamnări în dosarul de corupţie al primarului din Jilava. Şpăgile erau de sute de mii de euro

Doi dintre complicii primarului ales al comunei Jilava, Adrian Mladin, au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie. Cei doi au recunoscut acuzaţiile şi au primit o pedeapsă scăzută cu o treime.

Omul de afaceri Octavian-Valentin Lungu, administratorul unei societăţi comerciale, a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de şapte ani, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Cel de-al doilea condamnat, Florin Văcaru, administrator de societăţi comerciale, a primit o pedeapsă de doi ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de şase ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie. Decizia finală în cazul celor doi a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Procesul va continua în cazul celorlalţi acuzaţi din dosar. Potrivit DNA, în calitate de primar al comunei Jilava, Adrian Mladin i-a pretins unui denunţător suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca, abuzând de prerogativele funcţiei, să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului în suprafaţă totală de 23,8 ha, iar loturile să fie alipite.
La data de 28 iulie 2011, Mladin Adrian l-a determinat pe finul său Szasz Ovidiu să încheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denunţătorul, prin care acesta din urmă să îi cedeze drepturile asupra a două terenuri. În realitate, acest contract a fost încheiat doar pentru a garanta şi a ascunde săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi totodată de a ascunde originea ilicită a celor două terenuri.
Şpagă de 1.500.000 de euro
La rândul său, mai spun procurorii, prin intermediul primarului comunei Snagov Muşat Apostol, Gheorghe Roman, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Ilfov, a pretins suma de 100.000 euro denunţătorului, lăsând să se creadă că are influenţă asupra directoarei Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov, astfel încât să o determine să avizeze planul parcelar întocmit de Comisia Locală de Fond Funciar a comunei Jilava şi a emite, cât mai urgent, documentele cadastrale pentru aceste terenuri.
Pe fondul demersurilor denunţătorului, au intervenit şi Bozdoro Marinică, Văcaru Florin şi Suliman Vildan care i-au pretins acestuia suma de 1.500.000 euro, lăsându-l să creadă că au influenţă asupra primarului Mladin Adrian, astfel încât acesta să acţioneze în conformitate cu pretenţiile denunţătorului.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News