Evenimentul Zilei > Justitie > Primarul supendat al Clujului, Sorin Apostu, şi afaceristul Călin Stoia rămân în arest
Primarul supendat al Clujului, Sorin Apostu, şi afaceristul Călin Stoia rămân în arest

Primarul supendat al Clujului, Sorin Apostu, şi afaceristul Călin Stoia rămân în arest

Curtea Supremă a respins recursul înaintat de Sorin Apostu şi Călin Stoia, împotriva deciziei magistraţilor Curţii de Apel Cluj-Napoca de a le prelungi mandatele de arestare preventivă. Cei doi rămân, aşadar, în arest

Primarul suspendat – arestat al Clujului, Sorin Apostu, a declarat în faţa instanţei că nu s-a întâlnit niciodată la el acasă cu denunţătoarea sa, Aspazia Droniuc, deşi se ştiu de 10 ani. Totodată, Apostu a arătat că nu ştia că Droniuc avea contracte de asistenţă juridică cu nevasta sa. El a adăugat că nu consideră că ar eprezenta un pericol pentru nimeni şi că nu crede că activitatea sa de la Primărie a adus prejudicii vreunui organism al statului sau vreunei persoane. "Nu cred că aş accepta să planeze asupra mea aceste suspiciuni. Nu am recunoscut pentru că nu am ce să recunosc. Dar, în schimb, am ajutat anchetatorii cu tot ce mi-au cerut şi cu ce am putut", a completat Apostu.
De cealaltă parte, procurorul DNA a susţinut că acesta trebuie să rămână după gratii pentru că, "prin influenţele sale, acesta a obţinut bani şi bunuri de orice fel". Anchetatorul a adăugat că urmează a fi audiate 48 de persoane. Până la acest moment s-au efectuat percheziţii informatice, s-au pus sechestre asigurătorii şi au fost audiaţi 40 de martori. Reprezentantul DNA a mai precizat că cei doi nu au fost sinceri şi că pregăteau săvârşirea de noi infracţiuni, iar direcţia efectuează acte premergătoare privind noi fapte.
Fostul primar Sorin Apostu şi directorul societăţii Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi pentru 29 de zile pe 11 noiembrie, de judecătorii Curţii de Apel Cluj. Fostul edil este acuzat de luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită. În urmă cu cinci zile Curtea de Apel Cluj a prelungit cu o lună mandatul de arestare atât pentru Sorin Apostu, cât şi pentru Călin Stoia.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: