Evenimentul Zilei > Actualitate > Primarul PDL al comunei timişene Teremia Mare este cercetat penal pentru că nu a plătit consilierii din opoziție
Primarul PDL al comunei timişene Teremia Mare este cercetat penal pentru că nu a plătit consilierii din opoziție

Primarul PDL al comunei timişene Teremia Mare este cercetat penal pentru că nu a plătit consilierii din opoziție

Cosmin Gheorghe Sântean (PDL), de 36 de ani, primarul comunei Teremia Mare, județul Timiș, este cercetat penal pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Poliția Timiș a anunţat vineri că au început urmărirea penală, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, împotriva lui primarului din Teremia Mare Cosmin Gheorghe Sântean (PDL).

În sarcina primarului în vârstă de 36 de ani s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 246 din Codul Penal.

„În calitate de primar al unei localităţi din judeţul Timiş, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu  ştiinţă, fără a avea un motiv legal, nu a aprobat statul de plată prin care urmau a fi remuneraţi mai mulţi consilieri locali pentru prezenţa şi orele lucrate, prin fapta sa creând acestora un prejudiciu total în sumă de 584 lei, prejudiciu recuperat”, a declarat Emil Andrei, ofiţerul  de presă al Poliţiei Timiş. 

„Motivaţia lui era că noi, trei consilieri (doi PSD și unul PNȚCD – n.n.), nu votăm cum dorea el. Mai mult, el susţine că am fi avut şi datorii la el, ceea ce nu este adevărat. Toate acestea s-au întâmplat anul trecut în luna mai. Mie personal mai are să îmi plătească şi şedinţe de comisii din 2008”, a declarat Florentin Ibrian (PSD), unul dintre consilerii locali din Teremia Mare  care i-au făcut primarului plângere penală. Primarul din Teremia Mare riscă o pedeapsă cu închisoarea de la şase luni la trei ani.

Primarul Sântean mai are un termen de judecată, pentru data de 6 octombrie, într-un alt dosar penal în care Sântean este acuzat de ultraj, purtare abuzivă şi abuz în serviciu conform legii 78  din 2008. Edilul a ajuns în instanţă după ce, la concursul organizat pentru ocuparea unui post de asistent social, l-ar fi favorizat pe unul dintre cei trei candidaţi, mai exact pe unul dintre prietenii săi, care l-a ajutat în timpul campaniei electorale. Pentru că a contestat concursul, consilierul Ibrian ar fi fost lovit de primar, de unde şi acuza de ultraj.

De altfel, pe numele lui Sântean există mai multe reclamaţii. „Avem mai multe reclamaţii în ceea ce îl priveşte, sunt şi la parchet mai multe”, ne-a declarat un poliţist din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul  Poliţiei Timiş.

Cosmin Gheorghe Sântean nu a putut fi contactat. În schimb, reprezentanţii PDL Timiş ne-a declarat că sunt preocupați de această situație. „Vom analiza situaţia în Biroul Permanent Judeţean şi , din punct de vedere politic, vom respecta statutul partidului", ne-a declarat Oana Gaita, purtătoarea de cuvânt a PDL Timiş. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: