Evenimentul Zilei > Actualitate > Primarul care l-a denunţat pe Dan Diaconescu, cercetat penal
Primarul care l-a denunţat pe Dan Diaconescu, cercetat penal

Primarul care l-a denunţat pe Dan Diaconescu, cercetat penal

Primarul din Zărand, Ion Florin Moţ, cel care l-a denunţat la DNA pe Dan Diaconescu, patronul OTV, s-a ales cu plângere penală după ce inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că a încercat să îşi ascundă averea, fiind acuzat de fals în declaraţii.

Astfel, reprezentanţii ANI au stabilit că primarul Ion Florin Moţ nu a menţionat în declaraţiile de avere creditele bancare deţinute în perioada 2006 – 2010, împreună cu familia, în valoare de 231.040 de lei, nici cele patru maşini cumpărate în perioada 2008 – 2009, cu suma de 250.472 de lei.
De asemenea, el a omis să treacă în acte şi un Logan, cumpărat în 2006, precum şi veniturile de 892.201 lei obţinute din tranzacţii imobiliare, în perioada 2009 – 2010. Potrivit ANI, primarul Moţ " a mai uitat" să declare şi subvenţiile primite de la APIA, în valoare de 165.877 de lei.
Ion Florin Moţ a ajuns în atenţia opiniei publice după ce a apelat la OTV ca să îşi rezolve problemele edilitare, scandalul culminând în primăvara anului trecut, după ce Moţ l-a denunţat procurorilor anticorupţie pe patronul postului, Dan Diaconescu.
În urma denunţului, în iunie 2010, Dan Diaconescu a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv. În plângere se afirmă că acesta, împreună cu Doru Pârv, clarvăzătorul postului de televiziune, ar fi încasat 30.000 de euro şi 4.200 de lei, pentru a nu difuza o înregistrare “compromiţătoare" cu primarul Ion Florin Moţ.
CITIŢI ŞI:
SCANDALUL DAN DIACONESCU: Ion Moţ, un primar cu 1.300 de oi
Dosarul "Dan Diaconescu": Primarul Moţ nu s-a decis cine l-a şantajat