Evenimentul Zilei > Actualitate > Primaria Petrila asfalteaza strazi cu banii angajatilor

Primaria Petrila asfalteaza strazi cu banii angajatilor

Asfaltarea strazilor din orasul Petrila se va face pe banii cetatenilor, cu o contributie importanta din partea angajatilor si a consilierilor locali.

Masura a fost oarecum impusa celor angajati, carora li s-ar fi reprosat faptul ca, de Sarbatori, au avut prime importante. Mai multi angajati ai primariei, dar si o parte dintre consilierii locali s-au revoltat, dupa ce au fost sunati de un functionar din primarie care le-a cerut sa participe cu diferite sume de bani cuprinse intre 10 si 100 de lei la asfaltarea orasului.

„Nu sunt de acord cu aceasta suma, mai ales ca anul trecut nu s-a asfaltat nici macar un metru patrat. Acum vin si ne impun si nici macar nu avem garantia ca ne da cineva vreo chitanta”, spune Gheorghita Iorga, consilier.

„E o decizie pentru care noi nu am fost consultati si nu avem garantii. S-a decis acest lucru fara sa ne fi consultat cineva. Stiu ca exista oameni de afaceri care ar da si mai mult, dar sa avem un cadru legal”, a spus si Gheorghe Bobar, un alt consilier local din Petrila.

2 la suta da populatia

Primarul Ilie Paducel sustine ca nu le-a cerut consilierilor si nici angajatilor bani, iar sumele cu care vor contribui sunt mult mai mici si exista si cadrul legal. „Noi avem aprobata o hotarare a consiliului local al orasului, prin care 80 la suta din fonduri ne vor veni de la guvern, primaria va da de la buget 18 la suta si 2 la suta populatia. Acest lucru inseamna doar 10 lei de fiecare familie care locuieste pe strazile in care se fac asfaltarile”, a precizat Ilie Paducel, primarul din Petrila.

Exista la Petrila consilieri care, conform declaratiilor lor, ar fi gata sa dea sume si mai mari de bani, dar toate acestea, spun ei, ar trebui discutate la prima sedinta de consiliu si nu impusa ca un santaj pentru primele luate de Craciun. Pentru aceste premieri, din bugetul local, cei de la Petrila au alocat aproximativ 150.000 de lei, sumele ce au revenit angajatilor fiind de pana la 700 de lei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: