Primaria comunei Bara-Timis sare in apararea Mitropolitului Daniel al Moldovei

Primaria comunei Bara-Timis sare in apararea Mitropolitului Daniel al Moldovei

Urmare a articolului "Secretul lui Daniel: fratele cel mare", aparut in "Evenimentul zilei"  din data de 6 august 2007 (in care fratele Mitropolitului Moldovei il acuza ca si-a atribuit prin fals mostenirea de familie), locuitorii comunei Bara, judetul Timis, au cerut consiliului local sa ia atitudine "impotriva acelora care discrediteaza personalitatea IPS Daniel".

 In urma unei sedinte, consiliul local a ajuns la concluzia ca o parte dintre afirmatiile fratelui Mitropolitului Moldovei nu sunt adevarate.

„(...) In sedinta s-a dezbatut punct cu punct tot ce a fost publicat in articol, ajungandu-se la concluzia ca cele relatate de fratele Mitropolitului, Gheorghe Ciobotea, nu sunt reale. Cu privire la cele declarate de Gheorghe Ciobotea, ca in anul 2004 IPS Daniel s-a intabulat prin fals pe tot terenul mostenit, putem dovedi ca situatia este cu totul alta.

Conform Registrului Agricol din anul 1958, familia Ciobotea din satul Dobresti, nr. 118, familie care se compunea din parintii Ciobotea Alexie, invatatorul satului, si Stela, copiii Gheorghe, Floare si Dan-Ilie, detinea in proprietate 34,69 ha teren, fiind cea mai bogata familie din sat si din intreaga comuna. La infiintarea CAP-ului, intreaga suprafata a fost cooperativizata. Urmare a aparitiei Legii nr. 18/1991, Ciobotea Gheorghe intra in posesia suprafetei maxime admise de lege, de 10 ha (9 ha agricol cf. adeverintei nr. 602/1994 si 1 ha padure, cf. Titlului de Proprietate nr. 22918/11).

Ne puteți urmări și pe Google News

La aparitia Legii nr. 1/2000, fratii Ciobotea, prin cereri individuale, solicita diferenta de teren care nu a fost retrocedata, aprobandu-li-se suprafata de 22,74 ha (21 ha teren agricol cu Titlul de Proprietate nr. 22916/51, si 1,74 ha padure, nefiind eliberat inca Titlul de Proprietate). Mentionam ca numitul Ciobotea Dan-Ilie, prin Declaratia notariala nr. 438/2005, si numita Visan-Ciobotea Floare, prin Declaratia notariala nr. 1424/2005, renunta la partile care li se cuvin din suprafata de 1,74 ha padure in favoarea fratelui Ciobotea Gheorghe.

Odata cu aparitia Legii nr. 247/2005, numitul Ciobotea Gheorghe mai depune o cerere de retrocedare pentru restul suprafetei care nu a fost restituita prin Legea nr. 18/1991 si Legea nr. 1/2000, suprafata care s-a impadurit ulterior si pentru care nu a depus la dosar documentele solicitate, nefiind validata pana in prezent.

Din situatia prezentata mai sus rezulta ca numitul Ciobotea Gheorghe a solicitat si a intrat in posesia unei suprafete de teren mai mare decat a celor doi frati la un loc, din mostenirea ramasa de la bunici.

La desfiintarea CAP-ului, numitul Ciobotea Gheorghe a cumparat gospodaria anexa a fostului CAP, construita pe terenurile familiei Ciobotea, in extravilanul satului, neglijand astfel casa parinteasca, ce din gospodarie-model a ajuns in paragina.

Prin intelegere intre frati, imobilul a ramas in intregime in proprietatea IPS Daniel, care l-a renovat si l-a donat Manastirii din sat. Precizam ca niciodata Mitropolitul Moldovei nu si-a petrecut concediile in acest imobil, nu a mai fost de doi ani in satul natal, iar atunci cand a venit nu a stat decat cateva ore la biserica din sat.

Numitul Gheorghe Ciobotea, care se considera saracul satului, detine in proprietate, impreuna cu sotia, casa si aproximativ 20 ha de teren agricol si padure in satul Dobresti, casa si terenuri agricole in localitatea Dubesti, comuna Ohaba-Lunga, apartament cu patru camere in orasul Logoj, camioneta, Dacie, 200 de oi, fiind invidiat de toti consatenii sai care sunt mult mai saraci.

Trebuie sa aratam ca niciodata nu a lucrat efectiv pe tractor in cadrul Sectiei de tractoare din sat, dumnealui fiind in relatii foarte bune cu fostul director al SMA Bethausen, care l-a pastrat sef de sectie la „particulari”. In prezent este pensionar, este suparat pe localnicii satului, pe autoritatile locale, pe Biserica, pe frati, deoarece considera ca toti sunt impotriva lui.

Dupa Revolutie a fost o perioada cand fratii s-au inteles, Ciobotea Gheorghe candidand la functia de primar, nefiind ales, a facut totusi parte din Consiliul Local, cand, in calitate de presedinte in exercitiu, a inmanat Diploma de Cetatean de Onoare al comunei fratelui sau IPS Daniel Ciobotea, pe care azi il desconsidera.

Scrisoarea a fost formulata si aprobata in unanimitate in sedinta Consiliului Local din 8-08-2007.”