Evenimentul Zilei > Social > Sorin Oprescu: Nu va fi plătit niciun leu până când gazonul nu va corespunde standardelor europene
Sorin Oprescu: Nu va fi plătit niciun leu până când gazonul nu va corespunde standardelor europene

Sorin Oprescu: Nu va fi plătit niciun leu până când gazonul nu va corespunde standardelor europene

Primăria Capitalei a emis un comunicat de presă prin care precizează că îşi exprimă regretul şi nemulţumirea pentru starea gazonului de pe Naţional Arena şi recunoaşte că au existat indicii privind starea neconformă a acestuia.

Deşi Primăria Capitalei a precizat că nu are nici o legătură contractuală cu firma care a realizat gazonul pe Arena Naţională, Municipalitatea recunoaşte, într-un comunicat de presă, că „indicii despre starea neconformă a gazonului au existat, aşa cum a semnalat şi mass-media, încă de la primele antrenamente oficiale ale echipei naţionale”.
„Montarea şi întreţinerea acestuia a fost şi continuă să fie responsabilitatea exclusivă a constructorului. Acest lucru a depins exclusiv de constructor care a angajat o firmă din Italia, iar aceasta, la rândul ei, a contractat o altă firmă din România. Prin urmare, cel care trebuie să dea explicaţii privind starea gazonului este constructorul. De altfel, Primăria Municipiului Bucureşti nu este specializată şi nu dispune de personal cu expertiză în acest domeniu”, se precizează într-un comunicat emis de Muncipalitate.
Reprezentanţii Municipalităţii au explicat că Primăria a fost responsabilă pentru respectarea termenelor de construire.
„Din acest punct de vedere, angajamentele luate în faţa populaţiei şi a FRF au fost îndeplinite şi România are un stadion de tip Elite, unul dintre cele mai moderne din Europa”, se mai precizează în comunicat.
Oprescu a avertizat constructorul
Potrivit Municipalităţii, în momentul în care au apărut indiciile că există probleme în legătură cu gazonul, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat imperativ constructorului explicaţii şi garanţii ca la momentul meciului gazonul va fi în bune condiţii.
„Imediat după antrenamentul echipei naţionale, Direcţia de Investiţii din PMB a trimis o scrisoare constructorului în care se solicita remedierea urgentă a problemelor aparute. Subliniem faptul că stadionul dispune de un sistem performant de irigaţii iar gazonul a fost udat conform indicaţiilor specialiştilor angajaţi de constructor”, se spune în comunicat.
În aceste condiţii, PMB va cere socoteală constructorului şi precizează faptul că nu s-a platit nici un leu pentru acest gazon şi nici nu va fi platit până cand suprafaţa de joc nu va corespunde standardelor europene.
Municipalitatea discută deja cu reprezentanţii constructorului schimbarea rapidă a gazonului, încă din această dimineaţă.
La această oră, există consultari cu reprezentanţii UEFA şi vor avea loc discuţii Şi cu reprezentanţii cluburilor de fotbal care vor juca în perioada următoare pe Arena Naţională.
„Primăria Municipiului Bucureşti îşi exprimă, în acord cu milioanele de români, care au urmărit meciul România-Franţa, regretul şi nemulţumirea pentru starea gazonului, pentru că, în mod clar, acesta nu s-a ridicat la nivelul stadionului pe care PMB l-a construit”, se mai precizează în comunicat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: