Tratamentele împotriva căpușelor vor continua în data de 26 aprilie în parcurile Carol și Cișmigiu și se vor finaliza vineri, 27 aprilie în parcurile Circului și Herăstrău în aceleași intervale orare.
„Aceste tratamente vor fi reluate în dimineața zilei următoare doar în zonele locurilor de joacă și a spațiilor amenajate pentru câini din parcuri. Rugăm vizitatorii să fie cooperanți și să fie atenți în privința utilizării acestor spații în intervalele menționate”, se precizează într-un comunicat emis de ALPAB.
EVZ a semnalat, încă de acum aproximativ două săptămâni, faptul că în Capitală există o problemă în ceea ce privește căpușele. Pe data de 17 aprilie, Evenimentul Zilei a prezentat cât de gravă este problema în Capitală și cum îi poate afecta pe bucureșteni invazia căpușelor infestate cu boala Lyme.
Chiar edilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, a tras un semnal de alarmă, în acest sens, pe data de 23 martie, în cadrul ședinței Consiliului General al Capitalei. „Problema este vizibilă. Dacă într-adevăr lucrurile stau aşa cum anunţă comisia, atunci nu facem altceva decât să greşim neadministrând tratamentul împotriva căpuşelor", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la acea vreme.
Aleşii generali au votat, în cadrul ședinței de consiliu din data de 23 martie aplicarea unor tratamente privind combaterea căpușelor, intervenţie care a fost propusă de Oprescu. Numai că, directorul firmei 3D, Andrei Leca, societatea care face dezinsecţie şi deratizare în Capitală, a declarat, pentru Evenimentul Zilei, „că e ineficient să dai cu soluţie contra căpuşelor în parcuri, dacă laşi maidanezii acolo”.
Potrivit  hotărâri CGMB, toți proprietarii și administratorii spațiilor verzi sunt obligați să aplice tratamente împotriva căpușelor, în lunile mai-iunie și septembrie.
Săptămâna trecută, reprezentanții centrului teritorial veterinar din Sectorul 2 al Capitalei au început tratamentele de prevenire a apariției capuselor în parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Motodrom, Ion Creangă și Rodica.
Tratamentele vor fi continuate în toate cele 21 de parcuri din Sectorul 2, dezinsecția fiind marcată cu atenționări speciale pe care sunt trecute orele în care se va executa această operațiune. „În cazul în care se înregistrează ploi frecvente, precum și ori de câte ori este necesar până la înlăturarea focarului", se specifică în hotărâre. Amenzile pentru cei care nu aplică tratamente de prevenire și combatere a căpușelor sunt cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei.
Citiți și: