Deşi legea spune că proiectele care urmează să fie discutate în CGMB trebuie afişate înainte de organizarea şedinţei cu cel puţin cinci zile, nici până astăzi ele nu pot fi văzute pe site-ul Primăriei Capitalei. La secţiunea “Şedinţe de consiliu” apărea doar titlu proiectelor de hotărâre în dimineaţa zilei de 30 iulie, fără ca acestea să poată fi accesate.  Abia în jurul orei 12.00, o parte din acestea puteau fi citite.
Nu mai puţin de 50 de proiecte a trecut edilul-şef al Capitalei pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a CGMB-ului. Printre acestea se numără autostrada suspendată care ar costa 1,5 miliarde de euro, aprobarea unui împrumut de 800 de milioane de euro, fără a justifica în proiectul de hotărâre, concret, pentru ce vor fi folosiţi acei bani şi translatarea Halei Matache, chiar dacă Ministerul Culturii a decis că acest monument nu poate fi demolat sau mutat.
Mall “fantomă” pe strada Buzeşti
Tot mâine, Consiliul, în care majoritatea o deţine USL şi unde contează şi voturile aleşilor generali din partidul condus de Dan Diaconescu-PPDD, va discuta trecerea serviciului de salubritate în subordinea primarului general, în sensul că Primăria Capitalei va organiza licitaţiile pentru acest serviciu şi va stabili pe câţi bani se va face curăţenie în Capitală.
Şi un teren cu o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi va fi luat în discuţie de noii consilieri. Oprescu propune concesionarea lui în vederea realizării unui mall. Proiectul nu a fost supus dezbaterii publice 20 de zile, aşa cum prevede legea.
Vezi aici ce ar putea vota mâine aleşii generali ai Capitalei.