Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima ninsoare în Capitală. Operatorii de salubrizare au ieşit pe străzi
Prima ninsoare în Capitală. Operatorii de salubrizare au ieşit pe străzi

Prima ninsoare în Capitală. Operatorii de salubrizare au ieşit pe străzi

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat marţi seara, comandamentul de iarnă, cerându-le operatorilor de salubrizare să ia toate măsurile necesare preîntâmpinării efectelor căderilor de zăpadă şi a formării îngheţului.

"Am readus aminte măsurile de urgenţă, pentru că semnalele sunt că spre dimineaţă scade temperatura, pentru a putea să prevenim îngheţul, în special în pasajele subdenivelate sau supradenivelate, să putem să facem faţă acestor cerinţe şi să nu avem surprize din acestea neplăcute, mâine dimineaţă, că se învârt maşinile ca titirezele", a declarat primarul general.
El a solicitat pregătirea utilajelor de deszăpezire, asigurarea necesarului de material antiderapant, pregătirea traseelor de acţiune şi, împreună cu RATB, asigurarea unui număr suficient de mijloace de transport în comun, curăţarea şi degajarea staţiilor RATB, în caz de necesitate.
"Ei (n.r. operatorii de salubritate) ies pe stradă, sunt în aşteptare şi, dacă scade temperatura, să poată acţiona imediat, fie la nivelul pasajelor sau a subtrecerilor de nivel, fie la nivelul bulevardelor. A doua dimensiune este legată de partea de curăţenie, mai susţinută, iar dacă cumva cade zăpada, în cantitate mică sau mare, să putem fi pregătiţi, nu să adunăm gunoaie ci zăpadă, să strângem zăpada. În mulţi ani s-au mai întâmplat şi chestii din astea şi am insistat pe depozitele necontrolate, care apar în fiecare zi, în special în zonele de periferie ale oraşului", a subliniat edilul şef.
El a cerut companiei Apa Nova să asigure curăţarea gurilor de canal pentru a fi evitate inundaţiile, iar Administraţiei Străzilor – să supravegheze buna funcţionare a semafoarelor.
Primarul general a mai solicitat Poliţiei Locale mărirea numărului de agenţi rutieri care să asigure fluentizarea circulaţiei în Capitală până după sărbători, precum şi creşterea numărului patrulelor în Centrul Istoric al Bucureştiului, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Sorin Oprescu a dispus toaletarea arborilor aflaţi în zona intersecţiilor în vederea asigurării vizibilităţii semnelor de circulaţiei – şi s-a asigurat că programul de adăpostire a oamenilor străzii este funcţional. În acest sens, începând din această seară la adăpostul din şos. Berceni nr. 12, oamenii fără adăpost pot primi îngrijiri şi mâncare caldă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: