PRIMA MĂSURĂ A GUVERNULUI USL: Victor Ponta anulează Programul de investiţii de 4 miliarde de euro ca să dea salarii şi pensii

PRIMA MĂSURĂ A GUVERNULUI USL: Victor Ponta anulează Programul de investiţii de 4 miliarde de euro ca să dea salarii şi pensii

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanța, Nicuşor Constantinescu, spune că a aflat în premieră de la Victor Ponta, prim-ministru desemnat, "prima măsură pe care o ia guvernul USL": anularea investiţiilor pentru a se creşte pensiile şi salariile, în trei tranşe, până la 1 septembrie. Totul, pentru câştigarea alegerilor locale şi generale.

"Ieri am fost la Ponta toţi preşedinţii de Consilii Judeţene şi am stabilit că până în luna august, în trei tranşe, se dau înapoi pensiile, salariile şi sporurile salariale pe care vi le-au tăiat ai lui Băsescu. O să avem grijă şi eu și Radu ( Mazăre) să se ţină de cuvânt Ponta, este deja hotărâtă, decisă. Se anulează Planul Naţional de Investiţii al Elenei Udrea de 4 miliarde euro şi ăştia sunt banii cu care putem să revenim la normalitate, să supravieţuim. Aşa că pe 10 iunie şi în toamnă să nu vă mai lăsaţi păcăliţi." Fostul prefect al Constanţei candidează împotriva lui Mazăre Fostul prefect al judeţului Constanţa, Claudiu Palaz şi-a depus astăzi candidatura pentru primăria Constanţa din partea UNPR deşi până acum se ştia că va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean împotriva actualului preşedinte PSD, Nicuşor Constantinescu. Claudiu Palaz şi-a arătat convingerea că "în Constanţa lucrurile se vor aşeza aşa cum trebuie şi constanţenii vor aprecia ce am făcut ca profesionist la prefectura Constanţa şi cred că la primărie este nevoie de un profesionist care să ştie să facă lucrurile aşa cum trebuie şi niciodată după ureche sau cu pâine şi circ". Candidatul UNPR la primăria Constanţa, Claudiu Palaz a declarat pentru EVZ că nu comentează atitudinea liderilor de la Bucureşti care şi-au aununţat susţinerea pentru guvernul Ponta, " nu înseamnă că dacă liderii se susţin, lupta în teritoriu nu trebuie să fie corectă şi fiecare trebuie să-şi pună candidat, nu comentez, pe mine mă interesază Constanţa şi constănţenii". Candidatul UNPR Constanţa pentru preşedinţia CJC este directorul Inspecţiei în Construcţii, Hary Boiangian.

Mazăre işi depune candidatura prin delegat

În timp ce fostul prefect îşi depunea candidadtura la Biroul Electoral Municipal, primarul USL al Constanţei Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Nicuşor Constantinescu, erau în pelerinaj în trei pieţe din oraş unde primăria a organizat pentru pensionari un 1 Mai cu mici, bere, suc şi cântăreţi de muzică populară, Nelu Ploieşteanu, Maria Cârneci şi Ion Amititeloaie. Organizarea a costat 200.000 lei, banii fiind aprobaţi de Consiliul Local Municipal. Primarul Radu Mazăre a declarat că nu se va duce personal să-şi depună candidatura ci îl va delega pe viceprimarul Decebal Făgădău. Edilul s-a adresat mulţimii asiguraându-i pe pensionari că "atât timp cât voi fi aici, să ştiţi că o să am grijă de voi, cu căldura, cu întreţinerea, case. Dacă nu veneam să vă ajut, întreţinerea vă costa cât pensia. Până şi în Madagascar am văzut că cea mai mare grijă o au pentru bătrâni".

Ne puteți urmări și pe Google News