Preţ de dumping la oţel

Preţ de dumping la oţel

Executivul din India a iniţiat o investigaţie privind importurile de produse din oţel la preţuri de dumping, ancheta vizând mai multe state, între care şi România.

Ancheta vine după ce autorităţile indiene au găsit "dovezi suficiente" de prejudiciere a industriei locale, potrivit ziarului Mint, citat de Mediafax.

Ministerul Comerţului de la New Delhi a anunţat că va determina existenţa, gradul şi efectul acţiunilor de dumping, după care va impune penalităţi.

Autorităţile indiene au în vedere importuri provenind din China, Indonezia, Iran, Japonia, Kazahstan, Malaezia, România, Rusia, Africa de Sud, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Tailanda, Turcia, Ucraina, Uniunea Europeană, Taiwan şi SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acuzaţiile au fost aduse de către marii producători locali, respectiv Essar, JSW, Ispat şi Jindal Stainless, care susţin că în India sunt importate produse ieftine de oţel din statele unde s-au format stocuri foarte mari ca urmare a reducerii cererii.

Investigaţia va analiza livrările din perioada 1 aprilie 2007-septembrie 2008.

Compania indiană Ispat face parte din grupul ArcelorMittal. În România, ArcelorMittal deţine patru combinate siderurgice, la Galaţi, Iaşi, Hunedoara şi Roman, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction.