Evenimentul Zilei > Actualitate > Moţiunea USL împotriva lui Igaş, respinsă de Senat
Moţiunea USL împotriva lui Igaş, respinsă de Senat

Moţiunea USL împotriva lui Igaş, respinsă de Senat

Moţiunea simplă iniţiată de USL cu titlul "Nesiguranţa lui Igaş - pericol pentru siguranţa cetăţeanului!" a fost respinsă de senatori cu 61 de voturi "pentru", 64 "împotrivă" şi o abţinere. Moţiunea era sortită eşecului încă de la bun început, pentru a fi considerată adoptată fiind necesare voturile majorităţii senatorilor (69), nu doar a celor prezenţi, ceea ce opoziţia nu are.

În document, semnatarii cereau demisia ministrului de Interne şi atrăgeau atenţia asupra gravelor consecinţe generate de „modul total neprofesionist" în care este gestionată una dintre cele mai importante instituţii ale statului – Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe fondul colapsului reformei sistemului de ordine şi siguranţă publică.
"Document copiat din ştirile de la televiziuni"

"Stimaţi autori ai moţiunii, regret că aţi preferat să propuneţi spre dezbatere un document copiat din ştirile de la televiziunile de partid. Dacă discuţia de azi s-ar fi desfăşurat sub auspicii serioase, atunci m-aş fi bucurat să vă vorbesc despre instituirea managerilor de poliţie, despre reforma din unităţile de învăţământ din cadrul MAI sau despre noul statut al poliţistului. Sunt proiecte pe care le-am iniţiat şi pus în practică în timpul mandatului meu la MAI. Regret că am venit azi aici pentru a demonstra speculaţii constituite după ştiri de tabloid", le-a spus ministrul Traian Igaş semnatarilor moţiunii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News