Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele țării a cerut revocarea plagiatoarei de la Educație
Președintele țării a cerut revocarea plagiatoarei de la Educație

Președintele țării a cerut revocarea plagiatoarei de la Educație

Șeful statului i-a cerut prim-ministrului să o revoce pe Ștefania Duminică din funcția de secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, după ce a primit dovezile că aceasta și-a plagiat lucrarea de dizertație de la master.

„Îl rog public pe domnul prim-ministru Ponta să o revoce pe doamna Ştefania Duminică, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, pentru plagiat. Am confruntat cele două lucrări şi nu este niciun dubiu. E bine să o revoce, ştiu că lui Victor Ponta îi e greu să revoce pe cineva pentru plagiat, nu s-a autorevocat pe el, dar doamna Duminică nu mai are niciun fel de autoritate morală în calitate de hoţ. Această doamnă a furat, ca şi premierul, furt intelectual se numeşte”, a declarat Traian Băsescu într-o conferinţă de presă de miercuri seară.
Valentina Ştefania Duminică, este suspectată că ar fi plagiat în 2012 o lucrare de masterat din 2008 a unui absolvent al Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti, intitulată „Pagini web în prezentarea elementelor de geografie a României în ciclul primar”.
Lucrarea de disertaţie a acesteia nu a fost trecută printr-un soft antiplagiat pentru că procedura nu este obligatorie și se realizează prin sondaj. Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti (UB) a anunţat oficial că „s-a autosesizat în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertaţie a doamnei Ştefania Duminică, ca urmare a semnalării acestei situaţii în mass-media”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: