Cristina Kirchner, în vârstă de 61 de ani, a reapărut în public marţi seară, complet refăcută după infecţia intestinată care a ţinut-o departe de palatul prezidenţial. Din pricina problemelor de sănătate, preşedinta Argentinei a fost nevoită să-şi anuleze inclusiv rpezenţa la summitul G20 de la Brisbane (Australia).

Prima declaraţiei a Cristinei Kirchner a fost legată de conflictul cu fondurile speculative legat de datoria ţării, ea reluând ofensiva contra fondurilor de hedging şi a reafirmat intenţia sa de a se ajunge la o rezolvare negociată.

"Este foarte important să se ajungă la un acord cu 100% dintre creditorii noştri, în mod legal, echitabil şi drept, dar fără extorcare de fonduri sau şantaj", a afirmat ea în cursul unui discurs, la Buenos Aires, scrie Agerpres.

Cristina Kirchner a fost aleasă preşedinte în anul 2007 şi realeasă în 2011. În timpul celui de-al doilea mandat, ea şi-a întrerupt de patru ori activitatea din pricina problemelor de sănătate. Preşedinta Argentinei a fost operată din cauza unei hemoragii cerebrale, la sfârşitul anului 2013.

Te-ar putea interesa și: