Evenimentul Zilei > International > Presa internaţională despre tragedia de la Maternitatea Giuleşti
Presa internaţională despre tragedia de la Maternitatea Giuleşti

Presa internaţională despre tragedia de la Maternitatea Giuleşti

Tragedia de aseară de la Maternitatea Giuleşti din Capitală a atras atenţia jurnaliştilor străini. Patru sugari au murit şi şapte au fost răniţi într-o explozie la secţia de terapie intensivă a Maternităţii Giuleşti.

Bebeluşi ucişi într-un incendiu la spital, titrează CNN pe pagina electronică.
"Tot spitalul a fost evacuat, inclusiv cinci femei în travaliu şi alte 26 de femei însărcinate", relatează CNN.

"Maternitatea Giuleşti este printre spitalele de top din România şi a fost recent renovată şi reechipată", notează jurnaliştii de la hindustantimes.com
"Incendiul nu s-a extins şi a fost stins imediat", potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, scrie People Daily.com. Aceeaşi publicaţie mai scrie că bebeluşii răniţi au fost transportaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu arsuri pe 30 până la 80% din suprafaţa corpului.
"Avem speranţe, însă şanele sunt minime. Arsurile sunt cele mai grave accidente pe care le poate suferi o fiinţă umană", a declarat Dan Enescu, medicu la spitalul "Grigore Alexandrescu".
"E prea mult pentru ei. Aveau doar cinci zile de viaţă", spune medicul, citat de această dată de SkyNews.

Ştirea este preluată şi de Assocciated Press care scrie că deocamdată nu se cunoaşte cauza exploziei.
"România este una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană, iar serviciile medicale sunt considerate printre cele mai proaste din blocul comunitar", relatează The Telegraph.
Standardele de siguranţă şi igienă nu s-au schimbat din vremea comunistă în multe dintre spitalele româneşti, mai scriu jurnaliştii britanici.