Publicarea acestor fragmente de către Mediapart a reaprins acuzaţiile potrivit cărora Moscova finanţează Frontul Naţional şi alte partide extremiste europene.

Totuşi, liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen, a declarat că este absurdă interpretarea celor mai mult de 1,100 de pagini de sms-uri care arată că a fost de acord cu susţinerea controversatului referendum din Crimeea anul trecut, în schimbul finanţării primite de la Moscova, continuă aceeaşi publicaţie.


DESTABILIZAREA EUROPEI. Victoria Frontului Naţional în alegerile regionale din Franţa este VICTORIA lui Vladimir Putin. Cum PLĂTEŞTE liderul de la Kremlin pentru FUNCŢIONAREA partidelor EXTREMISTE şi care este AGENDA ASCUNSĂ a Moscovei


 

Mesajele care au fost primite sau date de şeful departamentului de Afaceri Interne al Rusiei, Timur Prokopenko, au fost hackuite de un grup al opoziţiei ruse, Anonymous International, şi postate pe site-ul lor.

Unul dintre aceste sms-uri a fost primit pe 17 martie anul trecut, de la Kostia, grupul de hackeri descoperind că ar fi vorba despre liderul de partid aflat la guvernare, Konstantin Rykov.

Marine Le Pen a recunoscut oficial rezultatele referendumului din Crimeea”

“Nu ne-a trădat aşteptările”, a scris oficialul de la Kremlin.

“O să fie necesar să mulţumim Franţei într-un fel sau altul…e important”, a spus Kostia.

„Da, super”, a răspuns Prokopenko.

Opt luni mai târziu, când Frontul Naţional primea 9 milioane de euro împrumut de de la banca ceho-rusă în noiembrie anul trecut, Le Pen a institat că este pur şi simplu o tranzacţie comercială, fără legătură cu susţinerea lui Putin în Crimeea sau alte chestiuni.

 

Liderul FN a mai spus că partidului i-au fost refuzate cererile de împrumut la băncile franceze.

Împrumutul a fost o primă tranşă din suma garantată de 40 de milioane de euro  care să finanţeze Frontul Naţional pentru intrarea în cursa pentru Campania prezidenţială din 2017, mai scrie Mediapart.

Le Pen şi alţi lideri ai partidului au negat că ar şti ceva despre acest schimb. Le Pen a făcut câteva vizite în Moscova şi nu ţine secret admiraţia pentru Putin, pe care l-a descris de multe ori ca fiind “puternic”.

Marine Le Pen a cerut Franţei să recunoască regiunea Crimeea ca parte din Rusia.