Ieri, acesta a fost adus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi dare de mită.
Preotul a fost reţinut în cursul zilei de ieri, fiind acuzat că este implicat în afacerile cu ţigări de contrabandă aduse din Ucraina şi că a oferit 4000 de euro unui poliţist de frontieră pentru a-şi asigura spatele.
Poliţistul de frontieră, însă, i-a informat despre afacerile necurate ale preotului pe superiorii săi, iar aceştia din urmă, la rândul lor, au sesizat structurile anticorupţie.
În noaptea de luni spre marţi (5/6 iulie a.c.) – susţin anchetatorii – preotul Pînzaru, împreună cu alţi indivizi, au trecut peste fâşia verde a frontierei de stat a României în jur de 37.000 de pachete de ţigări cu timbru ucrainean.
Ţigările, susţin surse judiciare, au fost aduse cu un camion de membrii ucraineni ai grupării, aproape de graniţa cu România, iar preotul şi complicii săi le-au trecut peste fâşia verde şi le-au adus la Văşcăuţi, ascunzându-le în două gospodării din localitate.
Din nefericire pentru ei, întreaga operaţiune a fost filată de oamenii legii, care au descins în localităţile respective, câteva ore mai târziu, cu mandate de percheziţie de la judecători.
Preotul a stat doar o noapte la arest
Gheorghe Cristinel Pînzaru a negat vehement toate acuzaţiile ce i-au fost aduse, deşi procurorii susţin că sunt probe suficiente care să-i probeze vinovăţia, printre care şi mai multe înregistrări video şi audio al căror protagonist este chiar preotul paroh.
După o noapte în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, preotul Pînzaru a fost adus, ieri, în jurul prânzului, la Tribunalul Suceava, procurorii cerând arestarea preventivă a feţei bisericeşti.
Câteva ore mai târziu, judecătorul de şedinţă a dat sentinţa şi a decis că preotul poate fi cercetat şi în stare de libertate, interzicându-i să părăsească localitatea de domiciliu.
Decizia i-a nemulţumit total pe anchetatori, fiind declarat recurs. Surse judiciare susţin că judecătorul care l-a scos din celulă pe  Gheorghe Cristinel Pînzaru are tatăl şi bunicul preoţi.