Șeful Executivului a explicat că este loc pentru dialog, dar nu pentru violențe. ”Ca și Coaliție de Guvernare, înțelegem greutățile prin care trec românii și aceasta a fost nevoită să ia decizii nu tocmai ușoare din cauza crizei”, a spus Emil Boc.
Violențele compromit efectele prosperității, efecte care se vor simți pe viitor, este de părere Boc.
”Această stabilitate economică este rezultatul oamenilor. Știm că nu se simte încă în buzunarele lor, dar se simte în statistici și evaluările internaționale”, a declarat premierul.
Prim-ministrul a mai explicat că mesajul Coaliției este ferm: este deschisă ușa dialogului, violența este interzisă. ”Coaliția a solicitat autorităților statului să protejeze cetățeanul, oriunde se află acesta, acasă sau pe stradă, legea se respectă, nu se negociază. Am solicitat intensificarea dialogului,
este loc pentru dialog, nu pentru violență”, a mai spus premierul.
Acesta a mai explicat că astăzi nu există niciun fel de risc de neplată a salariilor, a pensiilor și a obligațiilor sociale.
”Orice acţiune de violenţă periclitează stabilitatea economică a României”
Orice acţiune de violenţă periclitează stabilitatea economică a României, deoarece în aceste condiţii există riscul unei creşteri a costurilor de împrumut pentru finanţarea deficitului, a adăugat șeful Guvernului.
"Este clar că, pe termen mediu şi lung, orice acţiune de violenţă periclitează situaţia stabilităţii economice a ţării, cu consecinţe pentru buzunarele fiecăruia dintre noi, de data aceasta în plan negativ, pentru că există riscul creşterii primei de risc, a costurilor cu care o ţară îşi finanţează împrumutul şi deficitul", a spus Boc.
El a arătat că, din acest motiv, un stat de drept trebuie să garanteze condiţiile legale şi paşnice pentru exprimarea punctelor de vedere, dar şi ”să respingă orice acţiuni de violenţă care compromit siguranţa cetăţeanului şi soarta României”.
Emil Boc şi-a exprimat şi opinia cu privire la revenirea lui Raed Arafat în Guvern. Citeşte AICI ce a declarat premierul.
CITIŢI ŞI:

  • HAOS PE STRĂZI. Jandarmeria: 283 de manifestanți, duși la Poliție. Opt dintre ei sunt din galeria Petrolului
  • Oprescu, după protestul din Piața Universității: Distrugeri pe 6 kilometri
  • Lupte de stradă pe Bulevardul Brătianu. Centrul Capitalei arată ca după război | VIDEO
  • EXCLUSIV. Cine sunt huliganii care au produs violențele din Piața Universității
  • Dan Voiculescu scoate lumea în stradă cu Antenele