Evenimentul Zilei > Actualitate > Premierul a discutat situaţia de la Oltchim cu directorul SIE
Premierul a discutat situaţia de la Oltchim cu directorul SIE

Premierul a discutat situaţia de la Oltchim cu directorul SIE

Dan Diaconescu încă nu s-a întors în ţară, angajaţii combinatului protestează şi ameninţă că vor muta manifestaţiile la Bucureşti

Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, s-a deplasat astăzi la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia de la Oltchim, au declarat surse oficiale.
Aproximativ 500 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au reluat protestele, miercuri dimineaţă, în faţa pavilionului administrativ al unităţii, oamenii anunţând că vor renunţa la proteste doar în momentul în care va fi reluată producţia combinatului, iar ei îşi vor primi salariile restante.
Liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, spune că salariaţii de la Oltchim nu mai au încredere în guvernanţi şi că oamenii şi-au pierdut toate speranţele. "Nu mai avem încredere nici în planurile lui Dan Diaconescu, nici în cei de la Guvern, care au spus că ne ajută cu fonduri, cu credite, cu salariile restante. Am reluat protestele pe platformă, vrem ca acest combinat să mai aibă viitor. Acum combinatul nu are niciuun viitor", a declarat Corneliu Cernev.Nu este exclusă nici varianta ca o parte din angajaţii Oltchim să vină la Bucureşti pentru a protesta în faţa Ministerului Economiei.
Dan Diaconescu, cel care a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, nu s-a întors încă în România. El a plecat încă de luni, spre Germania – Munchen.Diaconescu are termen până luni să aducă banii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: