Premieră în armata americană. VEZI ce a reuşit o femeie de 51 de ani

Premieră în armata americană. VEZI ce a reuşit o femeie de 51 de ani

Sergentul Sandra Coast a absolvit, la vârsta de 51 de ani, un program intensiv al armatei americane, "Army Basic Combat Training". Coast a uimit nu doar prin reuşita sa, ci şi prin rezultatele obţinute: a avut unul dintre cele mai bune scoruri la testele fizice.

Sandra Coast a fost nevoită să slăbească aproape 14 kilograme numai pentru a fi acceptată în program, iar la finalul pregătirii i-a uimit pe instructori. "Este impresionant, pentru că a reuşit să treacă de toate probele, cu rezultate chiar mai bune decât soldaţii mai tineri. Şi, nu doar atât, însă a absolvit cu unul dintre cele mai punctaje la testele fizice. Este un nou exemplu că vârsta este doar un număr. A alergat chiar mai repede decât soldaţii suficient de tineri pentru a le fi mamă", a declarat unul dintre superiorii acesteia, conform site-ului biroului de presă al Armatei americane, defense.gov. Sergentul Sandra Coast a lucrat şi în Marina Americană, în 1982, tocmai de aceea a fost eligibilă să se înscrie la acest program intensiv, la o vârstă atât de înaintată. "Toată lumea crede despre mine că sunt o nebună", a spus aceasta, amuzată, celor de la defense.gov. Cu toate că a recunoscut faptul că diferenţa de vârstă a fost, de multe ori, o piedică, Sandra Coast a recunoscut că toţi ceilalţi candidaţi au tratat-o ca pe egalul lor, poate cu un respect mai mare.

Odată finalizat acest program, Sandra Coast nu va ajunge în teatrele de operaţiuni ale armatei americane, din cauza vârstei sale. În schimb, va face parte dintr-o unitate virtuală, care va oferi asistenţă prin telefon şi internet. Tradiţia militară s-a moştenit în familia Sandrei Coast, iar fiul său i-a călcat pe urme şi acum face parte din Marină. "Sunt încântată să port gradul de sergent în Armata americană. Însă, gradul cel mai drag, aproape de inima mea, este cea de mamă de soldat în Marină", a mai spus sergentul Sandra Coast.

Ne puteți urmări și pe Google News