Este pentru prima dată când medicii timişoreni au parte de o asemenea situaţie, deoarece de obicei ei erau aceia care iniţiau discuţiile legate de prelevarea organelor, cu familia, încercând să convingă aparţinătorii de ajutorul pe care îl pot da astfel altor semeni.
În această dimineaţa, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara s-a încheiat cea de-a douăsprezecea prelevare de organe din acest an. Spre deosebire de celelalte dăţi, în care pacienţii au intrat în moarte cerebrală la spitalul timişorean, în acest caz totul s-a întâmplat la Spitalul Judeţean din Reşiţa, iar rudele pacientului au solicitat în mod expres prelevarea organelor acestuia, pentru a compensa pierderea suferită cu ajutorul altor oameni.
"Pacientul, în vârstă de 64 de ani, din judeţul Caraş – Severin, a fost adus de la Reşiţa, la solicitarea familiei. Bărbatul a suferit un accident rutier, miercuri dimineaţa, fiind transportat la Spitalul Judeţean  din Reşiţa, unde a şi intrat în moarte cerebrală", povesteşte Liana Dacilescu, purtătoarea de cuvânt a unităţii sanitare timişorene.
Bărbatul, care făcea taxi în Reşiţa a fost victima unui accident produs de un conducător auto care rula cu viteză într-un Audi. În urma accidentului, o femeie gravidă, care se afla în taxiul condus de Gheorghe M. A fost proiectată prin parbriz. Cel mai grav a fost rănit însă şoferul taximetrului care a intrat în scurt timp în moarte cerebrală.
Imediat rudele bărbatului au întrebat ce pot face pentru a dona organele valide ale acestuia.
„Medicii de la Reşiţa au explicat familiei că pentru bărbat nu se mai putea face nimic, fiind declarată moartea cerebrală. La solicitarea aparţinătorilor, care au dorit să i se preleveze organele, pacientul a fost adus, ieri, după prânz, la noi. Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor şi ficatului”, spune asist. med. Dan Ilincariu, coordonatorul de Transplant de la SCJUT. Intervenţia de prelevare a început azi-noapte la ora 1.00.
„Au fost prelevaţi şi preluaţi de echipa de specialişti din Cluj doar rinichii. Ficatul nu a mai putut fi prelevat din cauza faptului că imediat după accident pacientul a prezentat un stop cardiac care a dus la deteriorarea ficatului”, a mai completat Dan Ilincariu.