Evenimentul Zilei > Actualitate > Prefectul de Constanța, în izolare la domiciliu. Ce a pățit o angajată din Cancelarie
Prefectul de Constanța, în izolare la domiciliu. Ce a pățit o angajată din Cancelarie

Prefectul de Constanța, în izolare la domiciliu. Ce a pățit o angajată din Cancelarie

Un prim caz de COVID-19 a fost a fost confirmat, luni seara, la Prefectura Constanța, o angajată în cancelaria prefectului George Niculescu fiind testată pozitiv.

Potrivit unei informări a prefecturii Constanța, imediat după confirmare Direcția de Sănătate Publică a pornit o anchetă epidemiologică, pentru a stabili dacă sunt și alte persoane suspecte de infecția cu virusul SARS-CoV-2. Marți dimineață, cancelaria prefectului va fi dezinfectată, conform normelor legale.

În urma confirmării primului caz de coronavirus în Prefectura Constanța, George Niculescu și echipa sa vor intra, de marți, în autoizolare până la efectuarea testului și aflarea rezultatului. Prefectul a declarat , pentru EVZ, că se simte bine și că va sta în izolare timp de 14 zile. Tânăra depistată pozitiv este asimptomatică și se simte bine, acceptând să fie internată în spital.

„Am discutat cu colega noastră, care acum se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Este asimptomatică, starea ei este foarte bună. În perioada următoare, la nivelul Prefecturii, vor fi luate toate măsurile necesare prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, sub îndrumările venite din partea reprezentanților DSP Constanța”, a declarat prefectul de Constanța, George Niculescu.

Prefectura Constanța funcționează în același imobil cu Primăria și Consiliul Județean. Aproape 20 de funcționari publici din primărie au fost confirmați pozitiv la testul pentru noul coronavirus, pacientul zero fiind o angajată care face naveta de la Mangalia. Soțul acesteia, funcționar public la primăria Mangalia a fost și el depistat pozitiv.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în județul Constanța au fost confirmate 484 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 23 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 432 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 95 de persoane internate, dintre care 88 din județul Constanța și 7 din alte județe.

De menționat că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. Prefectura Constanța informează că „forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României”.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii și polițiștii locali, un număr total de 207 sancțiuni contravenționale-în cuantum de 45.850 de lei-, dintre care 35 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 50 de societăți comerciale.

În cursul zilei de ieri, 05 iulie a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni de verificare în județul Constanța.

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: