Soarta prefectului de Constanţa, Eugen Bola, se pare că fusese pecetluită înaintea descinderii vicepremierului Liviu Dragnea la Constanţa. La prefectură se auzea ba că  „va fi demis din funcţie”, ba că „ s-a ajuns la o înţelegere între liberali şi social democraţi şi îşi va păstra funcţia”. Liviu Dragnea a avut însă o întâlnire cu între patru ochi cu prefectul şi apoi, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Eugen Bola a admis, că trebuie, „să îmi asum o anume eroare pe care am făcut-o în acele momente”. I s-ar fi reproşat că nu ar fi respectat întocmai toate procedurile de comunicare în situaţiile de urgenţă. Aşa că „în calitatea pe care o am, vă anunţ domnule viceprim ministru, că îmi depun demisia”. Ar fi vrut să spună mai multe dar Liviu Dragnea i-a tăiat vorba . „ Domnule prefect, vă sfătuiesc să vă limitaţi la ce aţi spus şi să nu continuaţi greşeala, este suficient, eu am luat act de decizia dumneavoastră, consider că este un gest de onoare”. Odată misiunea îndeplinită, vicepremierul l-a lăudat pe prefectul liberal că „ 90% din ce aţi făcut, din deciziile pe care le-aţi luat şi din acţiunile pe care le-aţi coordonat, au fost cele corecte, rezultatele le-aţi văzut. Dar 10%, dacă sunt acţiuni greşite, pot genera rezultate nedorite de noi. În asemenea situaţii, chiar şi 1% e important şi poţi lua o decizie greşită, care poate însemna un dezastru”.

Liberalii constănţeni-„Schimbarea prefectului a fost premeditată”
Pe toată durata vizitei la Constanţa, Liviu Dragnea a fost însoţit de vicepreşedintele Senatului,Nicolae Moga, parlamentar de Constanţa. În cabinetul prefectului au dat nas în nas, cu lideri locali ai PNL, parlamentari şi consilieri liberali. Puiu Haşotti plecase mai devreme. Se pare că intervenţia liberalilor în sprijinul prefectului susţinut de ei, nu l-a înduplecat pe vicepremier. Întrebat apoi de ziarişti dacă s-a văzut cu PNL-iştii, Liviu Dragnea a răspuns zâmbind, „nu ştiu, poate au fost să vadă cum să ajute la deszăpezire”. Schimbarea prefectului Eugen Bola, deşi anterior ar fi existat discuţii lămuritoare la Bucureşti cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea, a stârnit indignarea liberalilor. În această seară, au convocat de urgenţă o şedinţă a Biroului Judeţean al PNL. „ Să-şi facă şi Dragnea treaba în proporţie de 90%, schimbarea prefectului a fost premeditată, i s-a impus să-şi dea demisia ”, au acuzat liberalii constănţeni în şedinţă. De fapt, principala vină a prefectului Eugen Bola ar fi, potrivit liberalilor, că a discutat cu presa ,” deşi exista o notă internă, emisă de vicepremierul Gabriel Oprea, prin care li se interzicea prefecţilor să dea declaraţii ziariştilor”. Niciun lider local al PNL nu a ieşit să prezinte însă un punct de vedere oficial asupra  aşa zisei renunţări la funcţie a prefectului, „suntem în USL, nu avem ce face, deocamdată”.
„ Nu ştiu cine e Liviu Dragnea, o fi de la primăria Constana”
Satul Poiana a fost locul ales de senatorul Nicolae Moga pentru a-i arăta vicepremierului ,”cum sunt ajutaţi oamenii în vârstă să li se scoată zăpada din curţi”. Când Liviu Dragnea a ajuns în sat, zeci de jandarmi dădeau conştiincioşi  la lopată, iar primarul oraşului Ovidiu oferea bătrânilor pachete cu alimente. O femeie care l-a invitat pe oaspete în casă, nu l-a recunoscut. „ Sunt Liviu Dragnea, dar nu are importanţă” a comentat vicepremierul. Maria Dinu, amabilă, i-a oferit, la alegere, „ un pahar de vin, o vişinată, o ţuică, că eu am luat pachetul, să luaţi şi dumneavoastră măcar atâtica”. A fost refuzată. La plecare, au dat mâna şi bătrâna a constatat că „ ce cald şi ce fierbinte sunteţi”. Nici când i s-a spus că "domnul" este adjunctul lui Victor Ponta, nu s-a dumirit. „ Nu ştiu cine e Liviu Dragnea, o fi şi el de pe la primăria Constanţa, de la oraş, eu ştiu ?. Să fie sănătos”.
Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite – ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicațiile online – www.evz.ro

Te-ar putea interesa și: