Omul, identificat doar cu numele Alexander, a publicat mesajul pe reţeaua de socializare şi a fost raportat autorităţilor de Consiliul Ulema, o autoritate religioasă Islamică, conform cotidianului Telegraph.
Alexander a ajuns la muncă miercuri, unde a fost atacat de o parte din colegii săi, supăraţi de publicarea credinţelor lui pe reţeaua de socializare.
El a fost arestat vineri şi acuzat de blasfemie împotriva Islamului, infracţiune pentru care se face închisoare până la cinci ani.
Conform autorităţilor, citate de Telegraph, oamenii s-au supărat pentru că „domnul Alexander a „mânjit” religia islamică, prin folosirea pasajelor din Koran pentru a nega existenţa lui Dumnezeu”. În afara problemelor cu legea, pe Alexander îl va costa şi slujba sa, relatează BBC.
O lege din Indonezia interzice oamenilor să se pronunţe împotriva celor şase religii recunoscute oficial.
Alexander a fost crescut ca musulman, dar el s-a îndoit de existenţa lui Dumnezeu, a îngerilor şi a raiului, publică Jakarta Post. El a învăţat mai multe despre ateism la colegiul din Bandung, la veste de Java. Alexandre a reuşit să creeze un grup pe Facebook despre ateism unde a fost urmat de alţi 1.200 de oameni.