Evenimentul Zilei > EVZ Play > „Portocala mecanică” e împărţită în felii
„Portocala mecanică” e împărţită în felii

„Portocala mecanică” e împărţită în felii

Olanda este alături de Argentina singura echipă care a ieşit cu punctaj maxim din grupe şi pare a fi una dintre candidatele serioase la un loc în fazele superioare ale competiţiei.

Jocul de azi, din "optimi", cu Slovacia (ora 17.00), are o mare favorită: "Portocala mecanică". Multă lume îl invidiază pe selecţionerul Bert van Marwijk pentru valoarea jucătorilor din lot, însă puţini ştiu că acesta gestioneză un butoi cu pulbere.

Război cu iz rasist

Ani la rând, în naţionala batavilor a existat bariera culorii pielii între albi şi jucătorii proveniţi din Surinam. Apogelul conflictului a fost atins în 1996, când Edgar Davids a fost exclus din lot, după ce l-a acuzat pe selecţionerul Hiddink că face echipa numai în funcţie de preferinţele fraţilor De Boer.

Bert van Marwijk recunoaşte că se confruntă cu aceste probleme, dar le-a spus jucătorilor că pot să fie duşmani oriunde, numai pe teren nu. Grupul jucătorilor care au jucat sau joacă la SV Hamburg, compus din Van der Vaart, Mathijsen şi Boulahrouz, este cel mai recalcitrant.

"Pe mine mă interesează doar să dea totul în teren pentru Olanda. Restul e problema lor.“,
BERT VAN MARWIJK, selecţioner Olanda