Evenimentul Zilei > EVZ Play > Portița deschisă de Guvern pe furiș. Ideologia LGBT ne lovește crunt. Un renumit intelectual denunță „o propangandă totalitară”. VIDEO
VIDEO

Portița deschisă de Guvern pe furiș. Ideologia LGBT ne lovește crunt. Un renumit intelectual denunță „o propangandă totalitară”. VIDEO

România este invadată încet-încet de „agenda genderistă". Teoriile privind genul, care culminează cu recunoașterea a aproape 80 de noi genuri (and still counting), prind teren. Robert Turcescu și profesorul Adrian Papahagi au discutat, în arena EVZ Play, transmisă pe Facebook la evz.ro şi pe canalul de YouTube EVZ- Capital, cât de reală este de fapt premisa de la care pleacă propagandei de gen și anume că omul este ceea ce simte. Mai simplu spus, vechiul normal e rasist, iar noul normal a

Pornind de la noile cărţi de identitate unde a apărut rubrica „GEN”, prin înlocuirea rubricii „SEX”, ștergându-se practic apartenenţa la sexul masculin sau feminin al posesorului actului de identitate, profesorul și filologul Adrian Papahagi a remarcat decizia României de a face un gest pe care alte țări nu le fac. Postarea sa a fost suspendată de Facebook.

Papahagi: Ideologia de gen e profund marxistă

Într-o intervenție live în emisiunea moderată de Robert Turcescu, intelectualul clujean a atras atenția asupra consecințelor concrete ale noii propagande, care folosește niște false adevăruri pentru a ridiculiza oamenii de bun simț.

„Am detaliat de ce este periculoasă această ideologie, care spune că totul e construct, rol, convenție, adică omul e ceea ce se simte. E o percepție psihologică isubiectivă impusă societății, ceea mi se pare irealizabil este să o formalizeze într-un act de identitate care consemnează o realitate obiectivă. Pe cartea de identitate nu e cum te simți în dimineața aia, bărbat, femeie sau niciuna și treci X.

Adrian Papahagi

Această ideologie genderistă, bazată pe un construct cultural, e dublată și de o ideologie marxistă, care vede pretutindeni o revoluție permanentă, o continuă contestare a ordinii sociale, politice, religioase din lume. Vedem un anarhism chemat să dărâme orânduirea actuală evident nedreaptă. Prin această revoluție permanentă se menține o stare de revendicare, de isterie în societăți.

„Se impune majorității să accepte această construcție ideologică

Și mai grav e că se impune majorității să accepte această construcție ideologică și să redefinească norma unei societăți, căsătoria, educația copiilor, lucruri care țin de instituții. Oricine denunță acest lucru e cenzurat, considerat rasist, fascist, cu tot felul de etichete infamante lipite unor oameni care apără realitatea așa cum este. Iată ce portiță deschide guvernul României”, a explicat fostul membru PMP.

Profesorul Papahagi a remarcat și faptul că „trecând gen, gender prin toată această ideologie pe care probabil oamenii nu o cunosc, înlocuind sexul cu gen pe cartea de identitate” survin situații absurde, cum ar fi cazul recent din SUA când un bărbat transgender a intrat într-o sală de sport, ducând la proteste de stradă. Mai mult, ABC News a prezentat o listă cu 58 de noi genuri, gen cisgender sau intersex, iar „unele sunt fabuloase”, a remarcat Robert Turcescu.

Vor începe să piardă procese. Există două sexe punct”

Adrian Papahagi a avertizat că guvernanții ar trebui să se gândească la consecințele concrete ale faptului că genurile sunt fluide și nu vor putea să țină pasul cu ele. „Vor începe să piardă procese, vor apărea imediat ONG-uri. S-a deschis o cutie a Pandorei. Pe o linie mai amplă e o ideologie totalitară. Știința ne spune foarte clar: analizează cromozomii, bărbat-femeie, e simplu și științific. Restul e psihologie, percepție.

Sunt pedepsit periodic, pagina mea e suspendată. În România e interzis să gândești altfel decât dictează linia oficială. Se observă o ideologie totalitară, tinde să substituie oricare altă formă de gândire, tinde să cenzureze indivizi perfect articulați, rezonabili. E doar o argumentație logică, academică în ce susțin eu.

Dacă noi vom permite ca societate, vor deveni normă”

Rolul intelectualului e să denunțe derivele totalitare, să fim un fel de avertizori. Această ideologie, în clipa în care e impusă de guvern, se transformă în totalitarism. Vedem ofensiva ei contra Bisericii, intelectualilor conservatorii, instituțiilor esențiale cum e familia. Statul recunoaște legal familia prin calitatea de a da viitorul națiunii. De asemenea educația în școală, îndoctrinarea în Occident. La vârsta întrebărilor sunt tineri care recurg la tratamente hormonale sinistre, sunt mutilați din cauza acestor ideologii.

Lucrurile sunt grave, încep să se schimbe toate normele în societate. Asistăm la o derivă în societate. Dacă noi vom permite ca societate, ele vor deveni normă. Tinerii s-au specializat din a se simți jigniți. Pe măsură ce permitem ca nebunia asta să avanseze, tot ce ni se pare normal va deveni sexist, rasist. Șansele țin de noi. Societățile sunt libere să se autodistrugă chiar în momente de maximă pace și prosperitate, s-a mai întâmplat în istorie”, a încheiat profesorul Adrian Papahagi.