Bărbatul transgender din Cluj-Napoca nu a fost abuzat sau umilit. Ce arată înregistrările audio-video

Bărbatul transgender din Cluj-Napoca nu a fost abuzat sau umilit. Ce arată înregistrările audio-video

Reprezentanții Sindicatului Europol fac lumină în cazul agenților de frontieră de la aeroportul din Cluj-Napoca, acuzați că au abuzat și umilit un bărbat transgender, care se considera femeie.

Sindicatul Europol neagă vehement acuzațiile aduse agenților de frontieră de la aeroportul din Cluj-Napoca, din partea unei organizații comunitare LGBT. Reprezentanții polițiștilor acuză că singurul interes al organizației care a acuzat ofițerii este să atragă atenția, jucând cartea victimizării.

Ofițerii din Cluj-Napoca, acuzați de "abuz" împotriva unui transgender 

Reacția Sindicatului Europol vine în contextul în care, la începutul săptămânii curente, Asociația Mozaiq a transmis că polițiștii de frontieră de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj au "abuzat" un bărbat care se considera, din punct de vedere al identității sale sexuale, femeie.

Acuzațiile au arătat că ofițerii l-ar fi umilit pe pasager, după ce au strigat după el „bărbat, bărbat!”. ONG-ul a mai spus că bărbatul a trebuit să dea cu subsemnatul oamenilor legii două ore, însă controlul nu a durat decât 2 minute și 40 de secunde - toate acestea fiind verificate de sindicatul polițiștilor prin intermediul înregistrărilor audio și video.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sindicatul Europol desființează acuzațiile ONG-ului

Sindicatul polițiștilor arată că, în urma demarării mai multor verificări audio și video, s-a constatat că acuzațiile înaintate de către asociația amintită nu au fost conforme cu realitatea și au avut ca scop atragerea atenției, prin a favoriza "victima" din comunitatea LGBT, care nu a fost nicidecum abuzată de oamenii legii.

"Transgender abuzat și jignit de polițiștii de frontieră pe aeroport - acesta a fost titlul tabloidelor și televiziunilor în aceste zile ca urmare a unui comunicat al unui ONG care apără drepturile persoanelor LGBT, postat la trei săptămâni de la presupusul eveniment sfidător. Ce este interesant este că nu persoanele implicate fac aceste acuzații, ci ONG-ul, pe baza unor detalii care nu corespund realității.

Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj Napoca sunt acuzați că ar fi umilit în public pe o femeie transgender, pe care ar fi și privat-o de libertate, în data de 15 iunie 2021, în timp ce  încerca să intre în România.

Potrivit ONG-ului, două colege de-ale noastre ar fi  supus-o unor ”umilințe violente”, ridicându-se de pe scaunele din ghișeu și țipând la aceasta „bărbat, bărbat!”, după care au  încuiat-o într-o cameră, fără a-i oferi vreo explicație. Mama persoanei ”abuzate” vine și completează seria acuzațiilor: „O doamnă a întrebat-o în limba română dacă este ea de pe pașaport și fata i-a zis „da” și zice de ce aveți numele bărbat și vă îmbrăcați femeie? Au ținut-o acolo cam o oră și ceva. Zice că s-a simțit foarte umilită pentru că lumea trecea pe lângă ea, se uita la ea. Ea încerca să vorbească, nu o lăsau”.

Acum ar veni întrebarea firească: „De ce ar face așa ceva polițiștii de frontieră?”, iar răspunsul este foarte simplu - nimic din ce a scris ONG-ul nu este real, acuzațiile nu există, iar întreaga stare de fapt a fost documentată prin intermediul înregistrărilor audio-video din aeroport", au scris reprezentanții polițiștilor.

Agenții s-au adresat transgenderului cu ”dumneavoastră”. Acuzațiile nu sunt conforme cu realitatea

Ei arată că, în urma verificărilor demarate la aeroportul din Cluj-Napoca, s-a constatat că persoana transgender s-a prezentat la controlul de frontieră pe data de 15 iunie, pentru a ieși din țară - nu pentru a intra în România.

Controlul de frontieră a durat 2 minute și 40 de secunde, în niciun caz două ore, așa cum a susținut familia bărbatului transgender și reprezentanții agenției Mozaiq, arată sindicaliștii.

După efectuarea controlului de frontieră, transgenderul s-a deplasat spre porțile de îmbarcare și nu a fost „reținută”,  „încuiată” și „umilită” în vreo încăpere a Poliției de Frontieră, mai spun reprezentanții sindicatului.

"Colegii noștri s-au adresat persoanei în cauză cu ocazia efectuării controlului de frontieră cu pronumele personal de politețe ”dumneavoastră”, și nu s-au adresat cu ”bărbat, bărbat”, așa cum au fost acuzați.

Înțelegem efervescența acestui subiect al orientării sexuale, însă de aici și până la a minți și a prezenta date false, care nu au nicio legătură cu realitatea, demonstrează că singurul scop al ONG-ului este de juca cartea „victimizării” persoanelor din această comunitate, doar pentru a atrage atenția. Mai mult, dacă un control care a durat 2 min și 40 de secunde a fost perceput de transgender că a durat 2 ore, înseamnă că ceea ce a fumat, este ceva de calitate. Lamentabil și penibilă o asemenea abordare", au transmis reprezentanții Europol.