Porcul românesc, la mare căutare

Porcul românesc, la mare căutare

Apetitul românilor pentru cârnaţi şi costiţe afumate a determinat o creştere semnificativă a numărului de porci sacrificaţi în luna noiembrie 2013.

În cea de-a unsprezecea lună a anului trecut, faţă de luna precedentă, numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine au crescut, potrivit ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Astfel, numărul total de porcine sacrificate a urcat cu 8,1% în noiembrie 2013, faţă de octombrie, la 377.000 de capete, din care 311.000 de capete în abatoare. Greutatea lor în carcasă a crescut cu 10,3%, greutatea medie fiind de 81,2 kg.

În luna noiembrie 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 80,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 4,2%.

Comparativ cu luna noiembrie 2012, numărul de animale sacrificate a scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine a crescut. Greutatea în carcasă a acestora a scăzut la bovine şi porcine, iar la ovine şi caprine şi păsări a crescut.

Ne puteți urmări și pe Google News