Ponta: USL nu va colabora nici cu PDL, nici cu premierul Ungureanu

Ponta: USL nu va colabora nici cu PDL, nici cu premierul Ungureanu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, astăzi, că rezoluţia care va fi adoptată, la Congresul USL de mâine, privind interzicerea colaborării cu PDL şi cu Traian Băsescu vizează și necolaborarea cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

"Bineînţeles, dar nu-i puteam pune pe toţi membrii PDL, reali sau ascunşi. Că domnul Ungureanu e membru PDL de fapt, dar nu e încă ... ",a  declarat Victor Ponta, întrebat dacă rezoluția va include "o necolaborare" și cu Mihai Răzvan Ungureanu.

"Cam tot ce se naşte din Traian Băsescu nu poate să colaboreze cu USL. Viitorul PDL şi al domnului Ungureanu e greu de anticipat, importantă este decizia noastră", a mai spus Ponta. Acesta a anunțat că în şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost ratificată convocarea pentru mâine, 7 aprilie, a Congresului USL.

Pe ordinea de zi a reuniunilor de sâmbătă se vor afla trei rezoluţii care se vor referi la candidatura în formula USL la următoarele alegeri locale, parlamentare şi prezidenţiale, la propunerile privind candidaturile pentru funcţiile de preşedinte al României şi prim-ministru, respectiv la interdicţia oricărei colaborări a actualei Opoziţii cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL. Candidații la sectoarele 2 și 6, stabiliți săptămâna viitoare Tot astăzi, Comitetul Executiv a validat candidaţii PSD pentru funcţiile de preşedinte de consiliu judeţean şi primar reşedinţă de judeţ, precum şi o parte dintre candidaţii pentru sectoarele Bucureştiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, au fost validaţi de conducerea PSD candidaţii partidului pentru primăriile sectoarelor 3 şi 5, Robert Negoiţă şi Marian Vanghelie.Victor Ponta a precizat, la finalul şedinţei, că CExN a dat mandat Biroului Permanent Naţional ca săptămâna viitoare să desemneze şi ultimul candidat al PSD pentru sectorul 6 sau 2. El a afirmat că PSD este gata să susţină, pentru sectorul 2, candidatura liberalului Cristian Popescu.