Ponta: UNPR, partid privat al Elenei Udrea. Excludem orice colaborare, nu va intra în Parlament

Ponta: UNPR, partid privat al Elenei Udrea. Excludem orice colaborare, nu va intra în Parlament

UNPR este “un fel de partid privat al doamnei Elena Udrea şi nu va mai intra în Parlament, a estimate, astăzi, preşedintele PSD, Victor Ponta. Ponta a exclus orice colaborare viitoare cu UNPR, dar nu a exclus, în acelaşi timp, reprimirea în PSD a unor membri ai Uniunii “cu care există discuţii la nivel de organizaţii tocmai pentru că UNPR nu va mai intra în Parlament". Totuşi, de principiu, liderul social-democrat nu mai vrea reprimirea în partid a unor foşti colegi “care au plecat din PSD atunci când le era greu".

"UNPR este partidul doamnei Udrea. Nu avem ce să colaborăm. Nici nu există şi nici nu va mai exista după alegeri. (...) Noi nu recunoaştem apariţia unui partid format prin şantaj, prin bani şi prin funcţii. (...) Sunt unii care mai vor înapoi la PSD, poate asta nu exclud, dar nu mai vrem parlamentari de la UNPR. Sunt discuţii cu diverse organizaţii judeţene", a spus preşedintele PSD la Antena 3. El s-a arătat extrem de jignit de faptul că fostul său coleg de partid, actualmente preşedinte al UNPR, Marian Sârbu, i-a calificat pe cei din Opoziţie ca fiind puturoşi. “Marian Sârbu n-a fost o zi în colegiul său de la Vaslui, au fost colegii mei de la PSD zi de zi, comună de comună. Şi după aceea ne face puturoşi. Cred că l-a stricat anturajul. E 'mafia personală a lui Adrian Năstase', ca să-l citez pe preşedintele Traian Băsescu", a mai spus preşedintele PSD. El a reiterat necesitatea rezolvării pe cale legală a problemei migraţiei politice şi a amintit că a depus încă din 23 iunie 2010 la Parlament, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, o iniţiativă legislativă, “care a fost ulterior blocată în Comisia juridică de Daniel Buda", conform căreia parlamentarul care părăseşte un anumit partid îşi pierde mandatul. Prin acelaşi proiect de lege se mai propune reducerea numărului de parlamentari la puţin peste 300 şi alegeri pentru parlamentare într-un singur tur.

“Dl. Băsescu tot vorbeşte de ce bună e legea noastră, dar nu o votează. Trebuie să închidem odată această poveste cu migraţia politică", a susţinut Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News