Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta şi Antonescu încearcă Ardealul cu degetul
Ponta şi Antonescu încearcă Ardealul cu degetul

Ponta şi Antonescu încearcă Ardealul cu degetul

În căutare de noi votanţi, liderii USL au început, săptămâna aceasta, campania pe teritoriul electoral al dreptei, în câteva judeţe importante ale Transilvaniei, dominate de PDL.

Plecând de la ideea că Bucureştiul este ca şi câştigat cu Sorin Oprescu candidat, Crin Antonescu şi Victor Ponta mai atacă un fief electoral al dreptei: Transilvania. Mai precis, liderii USL au descins chiar în nucleul electoral al PDL – Bistriţa-Năsăud – Cluj – Alba.
După ce au "rezolvat", problema noului şef al Senatului, Antonescu şi Ponta au plecat în campanie. Primul popas: Bistriţa, fieful secretarului general al PDL, Ioan Oltean.
Primul a ajuns Ponta, urmat la ceva vreme şi de Antonescu, cunoscut pentru faptul că nu se poate trezi cu noaptea-n cap. În program au avut întâlniri cu sindicatele şi organizaţiile USL.
Au făcut guvernul
"Dacă vom câştiga Transilvania vom câştiga toată România", a spus Ponta, sintetizând ofensiva declanşată în Ardeal. "Am venit la Bistriţa după multă vreme. (…) Aici USL funcţionează exemplar şi fără îndoială, va câştiga în mod spectaculos", s-a arătat încrezător şi aspirantul la scaunul prezidenţial.
Apoi, liderul PSD a anunţat că "s-a închis orice posibilitate de colaborare cu UDMR", Antonescu fiind şi el total de acord. Şi, după ce şi-au făcut guvernul, siguri că vor câştiga alegerile, liderul PNL a ţinut să sublinieze că actuala putere este "scoasă din minţi" de faptul că el şi preşedintele PSD au o relaţie bună, asta explicând etichetele de tipul "imatur" pentru Ponta şi "leneş" pentru sine.
"Matur, imatur, Ponta nu-i circar; leneş, harnic, eu nu sunt hoţ", a subliniat Antonescu. Şi tot la Bistriţa, în goana după voturi, Ponta a luat-o pe urmele lui Vadim Tudor: USL va câştiga alegerile din 2012 şi îi va "băga în închisoare" pe actualii guvernanţi.
Angajamentul pentru ţară
Miercuri, liderii USL s-au aflat la Cluj. Loc ales în mod intenţionat de cei doi pentru a da un mesaj în domeniul justiţiei, la Cluj având loc arestările spectaculoase ale unor politicieni PDL: primarul Sorin Apostu şi vicepreşedintele CJ Radu Bica.
Ei sunt cercetaţi în dosare de corupţie. Pentru a se poziţiona împotriva premierului Emil Boc, liderii USL şi-au lansat la Cluj "Angajamentul pentru România", un document politic care promite, printre altele, că membrii USL nu vor colabora cu Băsescu şi cu PDL.
Tot de la Cluj, Ponta a contestat actualul sistemul de numire a judecătorilor Curţii Constituţionale, impus, culmea, de propriul partid pe vremea guvernării Năstase.
De ce iubesc ei ţara
Ieri, copreşedinţii USL au ales să sărbătorească 1 Decembrie în aceeaşi zonă, la Alba Iulia. Prilej pentru a le spune alegătorilor de ce-şi iubesc ei ţara.
Crin Antonescu a spus că "ţara sau mama nu ţi le alegi", ci "sunt ale tale şi le iubeşti", în timp ce Victor Ponta a ajuns la concluzia că îşi iubeşte ţara pentru că : "sunt român şi pentru că nu am altă ţară şi pentru că aici am crescut şi eu şi părinţii mei, iar copiii mei aş vrea să trăiască tot aici".
"Dacă vom câştiga la anul în Transilvania, vom câştiga în toată România.
VICTOR PONTA, preşedintele PSD

OPTIMISM
PDL stă liniştit
PDL stă deocamdată liniştit. Cel puţin, secretarul general al partidului nu se sperie de „atacul" liderilor USL pe teritoriul său.
„S-au dus să-i cunoască ţara, pentru că altfel oamenii nu ştiu ce le poate mintea liderilor USL. Cu cât îi ştie poporul mai bine, cu atât ne cresc nouă procentele în sondaje", a spus Ioan Oltean. El a subliniat că, pentru PDL, Crin Antonescu şi Victor Ponta nu constituie o ameninţare.
„Ardelenii sunt oameni sănătoşi şi la minte şi la trup, ei resping manifestări huliganice. În Ardeal sunt oameni cu mintea aşezată, respectuoşi, corecţi, în timp ce Victor Ponta şi Crin Antonescu nu cunosc acest tip de comportament. Ei au un comportament de tip balcanic, mai ales Victor Ponta", a conchis Oltean.
Citiţi şi: 

  • USL se jură că nu va colabora cu PDL şi cu Traian Băsescu