Ponta: Nici măcar Băsescu nu se mai poate opune introducerii accizei de 7 eurocenţi de la 1 aprilie

Ponta: Nici măcar Băsescu nu se mai poate opune introducerii accizei de 7 eurocenţi de la 1 aprilie

Premierul Victor Ponta spune că suprataxa pe carburanţi, de 7 eurocenţă, se va aplica de la 1 aprilie 2014, mai ales că nici măcar preşedintele Traian Băsescu nu se mai poate opune aplicării acestei măsuri.

În cadrul unui interviu acordat B1Tv, premierul Ponta a declarat că, în mod normal, acciza de 7 eurocenţi se va aplica de la 1 aprilie. Iniţial guvernul dorea ca această suprataxă pe carburanţi să fie introdusă de la 1 ianuarie 2014, însă preşedintele Traian Băsesc a declrata public că se opune acestei inntenţii, deoarece banii colectaţi din această taxă se vor duce pe pomeni electorale, făcute în favoarea baronilor locali.

Executivul a fost nevoit să accepte cererea preşedintelui şi să amâne aplicarea suprataxei. În caz contrar, șeful statului nu ar fi promulgat legea bugetului de stat pe 2014.

Premierul Victor Ponta a adăugat că amânarea introducerii accizei de 7 eurocenţi cu trei luni fost "un mic dar" făcut preşedintelui Traian Băsescu pe finalul mandatului. Totodată, Ponta a spus că Executivul va evalua impactul introducerii acestei taxe asupra veniturilor la buget după primul semestru.

Ne puteți urmări și pe Google News