Ponta la Bruxelles: Premierul continuă să nu accepte întrebări

Ponta la Bruxelles: Premierul continuă să nu accepte întrebări

Premierul Victor Ponta a ţinut, joi noaptea, un scurt discurs în faţa jurnaliştilor români, prezentând rezultatele parţiale ale reuniunii Consiliului European, însă a continuat să refuze să răspundă la întrebări.

Cu o voce plată şi obosită, Ponta a anunţat "două veşti bune": fondurile europene alocate României nu vor fi reduse în perioada 2014-2020, iar Consiliul European a apreciat menţinerea acordurilor cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Totuşi, în ceea ce priveşte fondurile pentru 2014-2020, premierul român, într-o formulare extrem de alambicată, a spus că discuţia va fi finalizată abia în semestrul doi al acestui an. Discursul lui Ponta a fost atât de plat încât, la final, nici un ziarist nu a încercat să-l oprească şi să-i adreseze vreo întrebare, deşi presa insistă chiar şi atunci când se anunţă că nu vor exista răspunsuri. După acest briefing, Ponta s-a întors la lucrările Consiliului European.

Marga nu discută cu Odobescu

A stat în schimb să răspundă la întrebări ministrul de externe Andrei Marga, care a fost chestionat în legătură cu corespondenţa dintre MAE şi Palatul Cotroceni. După ce a început cu remarca ironică "iată minunata presă română", Marga a explicat că Palatul Cotroceni a trimis corespondenţa referitoare la Consiliul European la o adresă greşită, respectiv secretarului de stat Luminiţa Odobescu, în loc să  se adreseze ministrului. Întrebat dacă Luminiţa Odobescu nu l-a informat în legătură cu documentele sosite de la Administraţia Prezidenţială, Marga a insistat pe faptul că nu "cronologia" este importantă. După ce a repetat acest răspuns, ziariştii l-au concediat, spunându-i "mulţumim" înainte ca ministrul să-şi exprime dorinţa de a pleca de la declaraţii. Citiţi şi:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Corespondenţă din Bruxelles. Ponta, timid şi prietenos cu preşedintele şi Curtea Constituţională
  • ACORD EUROPEAN pentru un pact de creştere economică, de 120 de miliarde de euro
  • Traian Băsescu, împiedicat să-şi exercite atribuţiile constituţionale: "Victor Ponta reprezintă România nelegitim la Bruxelles. M-a sunat azi să-i aprob un mandat" | VIDEO
  • DEZBATERE EVZ. Preşedintele Traian Băsescu nu mai pleacă la Bruxelles. A procedat corect?
  • Joseph Daul: "Sunt profund îngrijorat de nerespectarea statului de drept în România"
  • Cezar Preda: PDL va solicita "un protest ferm" din partea Grupului Popular European
  • EUobserver: Conflictul dintre Ponta şi Băsescu nu va ajuta România să scape de monitorizarea pe justiţie